NIJE BEZAZLENO

Opasan trend širi se TikTokom, stručnjaci upozoravaju: ‘Nemojte to raditi svojim psima!‘

Zvuči kao kratkotrajna zabava i dobra ideja, no rezultati su prilično različiti

Ilustracija

 Elena Vagengeym/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi trendovi koji vladaju na TikToku su savršeno bezopasni, no ima i onih koji nisu takvi. Stručnjaci za pseće ponašanje upozoravaju kako novi izazov, nazvan ‘laji na svog psa‘, uopće nije bezazlen.

Vlasnici se, naime, snimaju dok laju svojim psima u njušku. Zvuči kao kratkotrajna zabava i dobra ideja, no rezultati su različiti. Neki psi će zalajati nazad na svojeg vlasnika, drugi pobjegnu i skriju se, dok ima i onih koji će pokazati zube. Pseća bihevioristica Katie Scott-Dyer misli da je to loša ideja, piše Mirror.

Naime, lajanje psu u lice može ih potaknuti da reagiraju agresivno i da čak ugrizu. Tako bi mogli reagirati čak i psi koji su inače veoma nježni.

- To je opasno, jer psi razumiju da mi nismo psi i da inače ne ispuštamo ovakve zvukove, posebno ne u njihovom osobnom prostoru. Naše će ih ponašanje ekstremno zbuniti, ali bi ih moglo i navesti da nas ugrizu. Zbog toga molim vlasnike da ne sudjeluju u ovom izazovu i da ne dovode svoje pse u potencijalno problematične situacije - istaknula je Scott-Dyer.

@adrianchateau bruh this shit has me WHEEZING #fyp ♬ original sound - Savyy
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:42