OPREZ!

‘Nisam znala, ali ova ljudska hrana može ubiti psa! Moj je jedva preživio...‘

Većina vlasnika svjesna je opasnosti koju predstavljaju neke namirnice, no ova djeluje bezazleno

Ilustracija

 Jphoto/Alamy/Alamy/Profimedia

Vlasnici pasa znaju da su neke stvari opasne za njihove ljubimce, pa im nikad u zdjelice neće staviti, recimo, kockicu čokolade ili uliti malo piva. No, postoje i druge vrste hrane koje su im opasne život, čak i daleko opasnije od ovih navedenih, a mnogi vlasnici uopće nisu svjesni opasnosti.

Jedna korisnica Facebooka odlučila je na svojem profilu podijeliti priču o tome kako je gotovo ubila svojeg psa Lincona, a da nije niti bila svjesna da je ono što ostavlja na pultu u kuhinji opasno.

- Prijatelji su bili kod mene na večeri. Dovršili smo obrok, a to su bili odresci i svježi kukuruz, onaj na klipu. Tanjure s ostacima hrane sam odložila na pult u kuhinji i tamo su bili dok smo mi uživali u desertu. Nisam išla za tim da je Lincon nestao, ali ga nakratko nije bilo. Kad su oni otišli, počeo je povraćati i nije prestao tijekom cijele noći - objavila je Kerry.

Ujutro je nazvala veterinara, koji joj je rekao da odmah psa odvede u veterinarsku bolnicu. To je učinila. Tamo su otkrili da je njen ljubimac progutao četiri klipa kukuruza, ostatke od njihove večere. Ti klipovi su netopljivi i neprobavljivi. Blokiraju pseću probavu i, kako su joj veterinari rekli, mogu psa ubiti u vremenu između tri i pet dana.

- Operirali su ga i oporavio se. Upravo sam ga dovela doma i vidim da ga boli. Ima veliki rez preko cijelog trbuha. On je mlad, snažan i zdrav, izborit će se. No, meni nitko nikad nije rekao da ti klipovi mogu biti opasni i zato mislim da moram upozoriti druge ljude da paze - napisala je na kraju svoje objave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:07