I TO JE MOGUĆE

Bacanje loptice na pješčanoj plaži? Odlična ideja, no evo na što treba paziti da ne završi kobno

Jedna vlasnica podijelila je svoje iskustvo, koje na prvi pogled zaista zvuči nevjerojatno
 Tim Jones/Alamy/Alamy/Profimedia

Bacanje loptice na plaži zvuči kao savršena zabava za psa. No, moguće je da čak i u slučaju kada vlasnik pazi na sve - da nije previše vruće, da nema nikakvih nema životinja ili premeta koje mogu ozlijediti psa, kao i da ne dođe do torzije želudca - pa nešto ipak pođe po zlu. Jedna je korisnica Facebooka objavila svoju pomalo nevjerojatnu priču o tome kako je njen pas imao velikih problema jer se nagutao pijeska.

Naime, kujica Dolly je s vlasnicima bila na plaži i cijeli dan je lovila lopticu. Navečer su oni primijetili da nešto ne valja. Činilo se kao da joj je svaki položaj neugodan, a bila je i mrzovoljna. Odmah su je odveli veterinaru.

- Dobro da smo to učinili, jer su snimke dokazale da su joj crijeva puna pijeska. Toliko ga je bilo da su bila posve blokirana. Nije jela pijesak, nego je svaki put kad bi donijela lopticu progutala malo po malo. Rečeno nam je da će morati na operaciju i previdjeli su dug oporavak, kao i veliku mogućnost komplikacija. Na svu sreću, ona je to sama izbacila - napisala je vlasnica, koja je željela upozoriti vlasnike na to kakve sve opasnosti prijete.

Ne znači to da se psu neće bacati loptica na plaži, nego da pritom treba imati na umu što sve može poći po zlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:59