DRŽAVNI INSPEKTORAT

Zbog salmonele se s polica povlači poznata hrana za pse, provjerite LOT broj ako je vaš pas jede

Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o sigurnosti hrane za životinje

Ilustracija

 Grace Chon/Imagesource/Profimedia

Svi oni čiji štenci jedu hranu Happy Dog fit & vital Puppy (pakiranje od četiri kilograma) trebali bi provjeriti LOT broj na svojem pakiranju. Naime, iz Državnog inspektorata objavili su kako su opozvali taj proizvod, tako da se radi o vrećici hrane koju ne bismo trebali isprazniti u posudicu svojeg ljubimca.

Iz inspektorata su objavili kako se radi o proizvodima s LOT brojem 250726P004429, koje je najbolje upotrijebiti do 26.07.2025 godine. Razlog povlačenja proizvoda je zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp, radi kojeg naši ljubimci definitivno ne bi smjeli jesti ove granule.

- Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o sigurnosti hrane za životinje („Narodne novine“, broj 102/2016, 60/2020). Podaci o proizvodu: Proizvođač: Interquell GmbH · D-86517 Wehringen, Njemačka. Dobavljač: UNCONDITIONAL d.o.o., Radnička cesta 177, Zagreb - objavili su i dodali kako se obavijest odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima, ne i ostale vrećice s hranom ovoga proizvođača, koje su sigurne za prehranu ljubimaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:41