RealDogConference

Za vikend se na jezeru Rakitje okupljaju treneri, veterinari, bihevioristi, vlasnici pasa...

Riječ je o jedinoj konferencija u Hrvatskoj i regiji ovog tipa

Ilustracija

 Max Bailen/Imagesource/Profimedia

RealDogConference2023, treća po redu, održava se 9. i 10. rujna na jezeru Rakitje (Sveta Nedjelja). Riječ je o jedinoj konferencija u Hrvatskoj i regiji ovog tipa. Na jednom mjestu se, naime, okupljaju sve interesne skupine: od trenera, biheviorista, veterinara, neprofitnih organizacija, skloništa, zaposlenika nadležnih državnih institucija do samih vlasnika pasa.

Ovogodišnji predavači su Deana Basar (Centar za rehabilitaciju konja i kućnih ljubimaca Equus Vitalis), i Darja Žnidaršič (T-Touch Slovenija). Potonja će po prvi puta pokazati kako izgleda metoda T-touch rada sa psima. Tatjana Živičnjak sa Zavoda za parazitologiju i invazijske bolesti Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu govorit će o parazitima pasa, Darko Drobnjak o uzgoju, Nenad Milojević općenito o psima, Vladimir Hadžić o prehrani i novim trendovima.

Maja Smrekar će govoriti o suradnji sa psima, Mirsad Sadiković o hrani kao lijeku i otrovu, Marinko Alić o agresiji kod pasa, Jasenka Pavić o problematičnom ponašanju pasa, a veterinarski inspektor Mislav Kučenjak o propisima vezanim za držanje opasnih pasa. Tu je i Tamara Jevtović koja će govoriti o psima koji su spasioci.

- Na ovom predavanju proći ćemo kroz neke tradicionalne uloge pasa, te se posebno posvetiti suvremenim tendencijama u upotrebi pasa i njihovim ulogama u današnjem društvu, ali i informiranju javnosti o njihovim sposobnostima. Potrudit ćemo se da jedinstvenu simbiozu između radnih pasa i njihovih vodiča prikažemo u svijetu novih izazova i mogućnosti. Osnova nam je, kao i uvijek, povjerenje, ljubav i povezanost, a plemeniti ciljevi koje možemo ostvariti su dalekosežni i vjerojatno danas za nas i nesagledivi - poručuju iz udruge Indigo, koja organizira konferenciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 18:56