NOVI INCIDENT

Vojni konji se preplašili autobusa, zbacili jahače i razbježali se ulicama Londona - opet!

Ministarstvo obrane priopćilo je da su svi konji pronađeni i vraćeni u vojarnu Hyde Park. Nitko nije ozlijeđen

Pobjegli konji

Tri vojna konja, koji su dio počasne straže, pobjegli su svojim jahačima i razbježali se ulicama Londona. Ovo je već drugi takav incident u samo tri mjeseca, piše Guardian.

Šest konja sudjelovalo je u rutinskoj vježbi kada se glavni konj prestrašio autobusa i otkačio. Dva su jahača potom zbačena iz sedla, a ukupno tri životinje su pobjegle.

Na društvenim mrežama ubrzo su se pojavile snimke preplašenih konja koji su pobjegli iz ulice Seville u Belgraviji. Jedan je konj odmah pronađen, a dva su nastavila trčati sve do mosta Vauxhall preko Belgrave Roada gdje su napokon zaustavljeni.

Ministarstvo obrane priopćilo je da su svi konji pronađeni i vraćeni u vojarnu Hyde Park do 9.55 ujutro.

Niti jedan od tri konja nije bio uključen u sličan takav incident koji se dogodio 24. travnja, dodalo je Ministarstvo obrane.

Glasnogovornik vojske je rekao: ‘Možemo potvrditi da su se, tijekom jutrošnje vježbe, tri konja iz Domaće konjičke pukovnije otkačila od svojih jahača. Brzo su i sigurno vraćeni. Jedan konj je zadobio lakše ozljede, ali nije potrebno daljnje liječenje i nitko od vojnika nije ozlijeđen.‘

U travnju su konji pobjegli jer su se preplašili krhotina koje su padale kroz plastičnu cijev na mjestu gdje su se odvijali građevinski radovi. Tada je čak pet konja udarilo u vozila, uključujući i autobus na kat, uslijed čega su ozlijeđeni i neki konji, ali i prolaznici.

Ekipe hitne pomoći su tada, u razmaku od 10 minuta, zbrinule četiri osobe u tri odvojena incidenta u Buckingham Palace Roadu, Belgrave Squareu i na križanju Chancery Lanea i Fleet Streeta.

Tri ozlijeđena konja, Trojan, Tennyson i Vanquish, uspješno su se oporavili i sudjelovali su 15. lipnja na paradi za kraljev rođendan.

Preostala dva ozlijeđena konja, Vida i Quaker, kako je rečeno, ‘uživaju na ljetnom odmoru‘, ali će se vratiti na posao u dogledno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 18:48