određena im jamčevina

Uhićeni ljudi koji su oteli buldoge Lady Gage i upucali šetača: Među njima i žena koja ih je vratila

Pse je dva dana kasnije vratila žena koja je isprva izgledala kao da nije ‘uključena i nije povezana‘ sa zločinom
Lady Gaga sa svojim psima
 Infphoto.com/Instar Images/Profimedia

Žena koja je Lady Gagi vratila njezine ukradene francuske buldoge bila je među pet osoba uhićenih u vezi s tom istom krađom i napadom na šetača pasa glazbene zvijezde, objavila je u četvrtak policija Los Angelesa, piše Guardian.

Detektivi ne vjeruju da su lopovi znali da psi pripadaju pop zvijezdi, navodi se u priopćenju policijske uprave Los Angelesa. Motiv za pljačku 24. veljače, vjeruju istražitelji, bila je vrijednost francuskih buldoga - koja može doseći tisuće dolara.

Šetač pasa, Ryan Fischer, oporavlja se od prostrjelne rane, a u objavama na društvenim mrežama nazvao je nasilje 'vrlo bliskim susretom sa smrću'. Šetao je s tri psa Lady Gage - zovu se Asia, Koji i Gustav - u Hollywoodu tik do Sunset Boulevarda kad je napadnut.

Video s kamere obližnje kuće prikazuje bijeli auto koji se zaustavlja i dvojicu muškarca kako iskaču iz njega. Napali su Fischera, a jedan je izvukao pištolj i ispalio jedan metak prije nego što je pobjegao s dva psa, Kojijem i Gustavom.

Video je zabilježio Fischerove krikove: 'Oh, moj Bože! Upucan sam!', 'Pomozite mi!' i 'Krvarim iz prsa!'

Lady Gaga ponudila je nagradu od 500.000 američkih dolara, 'bez postavljanja pitanja', kako bi pronašla svoje pse. Pjevačica je u to vrijeme bila u Rimu gdje je snimala film.

Pse je dva dana kasnije u postaju dovela žena koja je isprva izgledala kao da nije 'uključena i nije povezana' sa zločinom, rekla je policija. Nije bilo odmah jasno je li žena, identificirana u četvrtak kao 50-godišnja Jennifer McBride, dobila nagradu.

Ispostavilo se da je McBride u vezi s ocem jednog od osumnjičenih, rekao je LAPD u četvrtak.

Policija je uhitila Jamesa Jacksona (18), Jaylin White (19) i Lafayette Whaley (27), u utorak zbog sumnje u pokušaj ubojstva i pljačke.

Whiteov otac, 40-godišnji Harold White i McBride uhićeni su zbog sumnje u pokušaj ubojstva. Jackson, Whaley i Whitesi dokumentirani su članovi bande, navodi LAPD.

Okružno tužiteljstvo okruga Los Angeles u četvrtak je optužilo petero osumnjičenih. Nije odmah bilo jasno imaju li odvjetnike koji bi mogli govoriti u njihovo ime.

Svih petoro određena je jamčevina od milijun dolara.

Lady Gaga nije se o uhićenjima osvrnula na društvenim mrežama. Također, predstavnici Fischera i Lady Gage nisu odgovorili na zahtjeve za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:11