UŽAS

Udruga Zecovi: ‘Dolazi nam najgore razdoblje u godini, kad se kunići najviše ostavljaju...‘

Uvijek se sjete malenog Filipa, koji je kupljen iz krivih razloga i to je platio glavom
 Neja Markicevic/cropix

Zagrebačka udruga Zecovi, koja okuplja ljubitelje kunića, objavila je kako se približava njima najgore doba godine. To je ono u kojem, baš kao ni za vrijeme Božića, nema udomljavanja. Riječ je o Uskrsu. Zašto ne udomljavaju u to doba? Jer je većina onih koji tada doma požele dovesti kunića to odlučila spontano, kako bi obitelji uljepšala blagdane. O životinji, koja nakon tih blagdana postane višak, ne razmišljaju.

- Svake godine se sjetimo našeg Filipa. Iako je davno to bilo, nikada ne škodi ponoviti njegovu priču... Filip je bio slatka mala beba kojeg je netko kupio za Uskrs.

Filip je bio mladi kunić, nađen na cesti, u parku, preraslim zubima s kojima nije mogao jesti, s kožom koja se doslovno raspadala od šugarca, s ogromnim noktima i slomljenim prstićima, dlakom koja opada u busenima, s cijelim trbuščićem mokrim i zalijepljenim od proljeva i urina, s ojedinama, smrdio je na pet metara, vukao jednu nogicu a druga mu se plela od iznemoglosti, pregladnio, žedan, na samrti...

Nažalost, uz sav silan trud nismo se uspjeli izboriti za njegov život, svi problemi su bili previše za njegovo malo tijelo...Filip je mirno zaspao prije svog 1. rođendana. Filip je postao statistika – 95 posto kunića kupljenih za Uskrs ne doživi svoj prvi rođendan.

Ne kupujte kuniće za Uskrs - napisali su članovi udruge na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:42