JADNO STVORENJE

U Rovišću pod kotačima kamiona stradao mladi jelen: ‘Ozlijeđen je odšepao do obližnjeg stadiona‘

Riječ je, inače, o cesti koja graniči s lovištem Hrvatskih Šuma Žabljački Lug-Česma

Nastradali jelen

 Moj Portal

Vozač kamiona našičkih tablica u utorak navečer, oko 21 sat i trideset minuta, na cesti kroz Rovišće kod Bjelovara udario je u mladog jelena.

Do naleta je došlo nedaleko obližnjeg nogometnog stadiona, a nesretna je životnja odbačena na nogostup. Doznajemo kako je pokušala odšepati, no stigla je samo do polja kod stadiona gdje je preminula. Policiji je 53-godišnji vozač ispričao kako je životinja naglo istrčala s njegove desne strane.

Riječ je, inače, o cesti koja graniči s lovištem Hrvatskih Šuma Žabljački Lug-Česma. Na cesti je uredno postavljen znak koji upozorava na opasnost od divljači. Na očevidu je stoga bio i dežurni lovnik koji je ustvrdio kako tog dana nije bilo organiziranog lova, piše Moj Portal.

Prošle je godine, inače, zabilježeno tristotinjak ovakvih slučajeva na području BBŽ, a ove godine u veljači već 27 te u siječnju 23. Radilo se o naletima na jelene, srne, divlje svinje, jazavce, pa čak i dabrove, odnosno, zabilježen je jedan slučaj udara na dabra u Daruvaru. TIjekom ove godine pod kotačima vozila stradala su i tri psa. j

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju, koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:11