PRVI U ZEMLJI

U osječkom azilu počeli radovi: ‘Ostvaruju nam se snovi koje smo sanjali zadnjih 15 godina‘

Nekome je to možda mala stvar, ali našim psima ona puno znači, kažu volonteri

Ilustracija
 

 Vlado Kos/Cropix

Iz osječkog azila objavili su kako će postati prvi azil koji će imati bokseve za oporavak bolesnih pasa s podnim grijanjem. Gradonačelnik im je to obećao i, nakon što su neko vrijeme čekali, to se konačno dogodilo. Radovi su počeli u ponedjeljak, a u azilu ne mogu sakriti svoje oduševljenje.

- Ide podno grijanje, pločice, kanalice, priključak na kanalizaciju, uvođenje vode, nova stolarija i potpuno novi boksevi unutra. Svaki pas će imati svoj mali prostor u kojemu će konačno biti toplo jer što vrijedi ne znam kakvo grijanje (a svakako smo se snalazili, uglavnom k‘o u Alan Fordu) ako je pas na podu uvijek, a sva toplina ode uvijek gore - kažu iz Azila.

Radovi bi uskoro trebali biti gotovi, tako da će se psi koji su na oporavku moći konačno preseliti iz malene prostorije koja je zapravo originalno bila kuhinjica, ali je ona postala soba natrpana malim boksevima. Bilo je to mjesto na kojem se nalazila peć na drva, pa se prostoriju moglo donekle zagrijati, kako bi bolesnim psima bilo barem malo toplije.

- Ne pretjerujemo kad kažemo da našoj sreći nema kraja. Kad smo o ovome sanjali prije nekih 15 godina, mnogi su nam rekli da nismo normalno, da što će psima podno grijanje. A evo, sada nam se taj san, kojeg smo sanjali za njih, ostvario - kažu iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 08:49