ŠTO SE DOGODILO?

Turist došao sa psom u Dalmaciju, no ostao je bez ljubimca. Strahuje da su ga ubili lovci...

Pas se službeno još traži, pa ako ga je netko vidio, neka se javi udruzi koja je objavila ovu tužnu priču
Rafal i Marek
 Privatni album/Bračke šape

Udruga Bračke šape objavila je potresan status kojeg prenosimo u cijelosti.

- Nažalost, još jedna predivna kartolina s otoka Brača.

U subotu, nakon što su Rafal i Marek proputovali zajedno i Bosnu i Hercegovinu, Italiju, Crnu Goru njihovo putovanje je izgleda nažalost završilo kad nas na Braču.

Dobili smo dojavu da je Marek nestao poviše Supetra, a zapravo je nestao prema Vidovoj gori. Šetnja po našoj divnoj planini i prirodi, koja je trebala biti opuštajuća, za Rafala se pretvorila u noćnu moru.

Nedjelju je, radi krive informacije da je Marek viđen u Supetru, potrošio na krivom mjestu. Od ponedjeljka počinje potraga oko mjesta gdje je Marek nestao, ali očito je već bilo kasno.

Prekjučer smo slučajno naletjeli na Rafala kad smo se vraćali iz utočišta, stopirao je kako bi se nakon cjelodnevne potrage vratio u Split. Putem do trajekta ispričao nam je događaje od subote i tada smo shvatili da postoji mogućnost da je Marek već tada izgubio svaku šansu da bude pronađen.

U trenutku nestanka Marek je na sebi, osim crvene marame imao i kratki povodac. Rafal je po njegovom nestanku odmah krenuo u potragu i nakon pola sata čuli su se pucnjevi. Nije znao da tu ima lovaca, nije znao da su tu i stočari koji imaju ovce...Pa on je samo došao u šetnju, na izlet.

image
Marek
Privatni album/Bračke šape

Nakon nekog vremena naletio je na dva automobila u kojima su bile puške, a dvije osobe u punoj lovačkoj spremi su mu objasnile da pas bez nadzora tu nema što tražiti .

Rafal ipak nije odustao, iako svjestan da Mareka možda neće naći. Ugasili smo mu skoro svaku nadu da će naći barem tijelo kada smo mu rekli o poznatom bacanju lešina po našim jamama, zakopavanju u kamenim gomilama...

Ipak, Rafal je i jučer tražio.

Rafal će svoje putovanje očito nastaviti bez svog prijatelja Mareka

Nismo mogli izgovoriti da je to kod nas normalno. Nismo se mogli niti u svoje ime ispričati, jer za ovakav okrutni i bešćutni čin nema isprike.

Rafal će nas vjerojatno opet posjetiti kako bi obišao grob svog ljubimca, svog prijatelja.

U 21. stoljeću u Europi moguće je da odvedete ljubimca u šumu gdje će ga odmah netko upucati bez obzira da li je pas dobre naravi, bez obzira da li ga vlasnik traži, bez obzira da li je pas uopće napravio kakvu štetu...Sa, na Braču je valjda sve moguće.

Ako slučajno negdje vidite Mareka i pokaže se da je ova naša priča samo bila loša pretpostavka, svakako nam javite.

Rafal ne odustaje - stoji u statusu udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:50