BRAVO!

Psi u našem susjedstvu ovog ljeta mogu besplatno putovali vlakom sa svojim vlasnicima

Trenitalia na taj način pomaže u smanjenju broja napuštenih pasa tijekom ljetnih mjeseci

Ilustracija

 Tatiana Kutina/Alamy/Alamy/Profimedia

Psi ovog ljeta mogu besplatno putovati talijanskim međugradskim Frecce i Intercity vlakovima, objavio je u petak talijanski nacionalni željeznički prijevoznik Trenitalia, piše Ekovjesnik.

Odluka talijanskog nacionalnog željezničkog prijevoznika donijeta je, kako sami kažu, da bi se smanjio broj napuštenih životinja u vrijeme godišnjih odmora. Putnici će svoje najbolje četveronožne prijatelje u brzim Frecce vlakovima moći besplatno prevoziti do 15. rujna, odnosno do 5. rujna u Intercity vlakovima.

Akciju su 30. lipnja predstavili izvršni direktor Trenitalia Luigi Corradi i Michela Vittoria Brambilla, predsjednica društva za zaštitu životinja i okoliša LEIDAA (La Lega Italiana Difesa Animali e Ambiente).

- Napuštanje pasa je okrutan, kukavički i prezira vrijedan čin. To prekida pakt ljubavi i prijateljstva koji smo sklopili sa životinjom primljenom u našu obitelj. Vaš vjerni prijatelj ne može postati teret samo zato što je vrijeme za odlazak na odmor. Postoji tisuću načina da uvijek ostanete blizu. Jedan od njih je vožnja vlakom, gdje su ograničenja iz prošlosti odavno nestala - istaknula je Brambilla

Putnicima se dopušta da vlakom prevoze pse srednje veličine, kao i one velike, i to koliko god često žele, pod uvjetom da je ljubimac na uzici i s brnjicom. Nakon 5., odnosno 15. rujna, putnici će u Frecce i Intercity vlakovima moći kupiti kartu za svog psa po cijeni od pet eura za putovanje od nedjelje do petka, a subotom će karta stajati samo jedan euro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 23:00