SRAMOTA

Provalnici tijekom noći iz osječkog azila ukrali hrane za pse u vrijednosti 600 eura

Iz skloništa kažu kako mlade provalnike dobro poznaju, jer su im godinama pomagali

Timoti, jedan od štićenika azila u Osijeku

 Ivan Peric/Cropix

Iz osječkog azila su objavili kako je tijekom noći provaljeno u skladište hrane za pse i da je ukradena roba vrijedna oko 600 eura. Radi se ponajviše o hrani za štence, bubrežne bolesnike i gastro hrani. Slučaj je prijavljen policiji, odrađen je očevid, ali iz azila kažu kako su svjesni činjenice da se neće dogoditi baš ništa.

Provalu su učinila djeca, kažu, od 13 i 15 godina. Djeca koju oni dobro znaju.

- To su učinila djeca kojoj, bez obzira na to što vidim kako ih roditelji odgajaju i što im u familiji čim neko postane punoljetan završi u zatvoru, e toj djeci sam se trudila pokazati kako može i drugačije. Pet godina ima kako su doselili i svi su ih šikanirali ali ne, ja sam htjela da im damo šifru od interneta jer ionako imamo besplatan internet, i mi smo ga dobili pa zašto ga ne bismo dijelili s drugima. Kad dobijemo slatkiše, ja ih proslijedim njima jer znam da im roditelji to nikad neće staviti na stol. Puštali smo ih za naš stol da se najedu, nosili im kolače s evenata, pokušavali im ugrađivati radne navike, razvijati empatiju, učiti ih da se o slabima treba brinuti.... Učili ih kako da budu nježni sa psima.

Oni danas imaju 13 i 15 godina i oni su ukrali od onih koji najmanje imaju. Od napuštenih pasa. Oni su znali gdje ući, a da im psi ništa ne mogu, razvalili su lokot na skladištu i krali, krali od nas bez imalo grižnje savjesti.

Jesam, da, bila sam toliko bijesna da sam se rasplakala od bijesa! Mislim, da, što će im ta hrana? Prodat će ju ćaća za šteku cigareta. I kad će nama išta od toga biti refundiramo? Neće nikada, kakve veze što je bila i policija i odrađen očevid i sve kad su u pitanju djeca.

Nema godina i nešto da nam je kasicu u Porti ukrala klinka od 10-ak godina, u društvu svojih roditelja. Snimila ju kamera. Što se desilo? Ništa jer su to djeca... - objavila je jedna od volonterki azila na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:03