ZOO ZAGREB

‘Priču su pokrenule tri vjeverice koje su prošlog ljeta pronađene kraj porečkog Doma za starije‘

Ovaj je vrt, naime, dio projekta Pružimo ruku prirodi, kojom se nastoje zaštititi urbane divlje životinje
 ZOO Zagreb

Iz zagrebačkog ZOO vrta objavili su kako su sretni što su dio projekta Pružimo ruku prirodi, a riječ je o akciji kojom se želi zaštititi i obnoviti populacija crvenih vjeverica te zaštiti urbane divlje životinje u Poreču

- Tu su priču pokrenule tri vjeverice koje su prošlog ljeta pronađene kraj porečkog Doma za starije i nemoćne, a o kojima se već tri mjeseca brinemo u našem zoološkom vrtu. Bim, Bum i Bam kod nas lijepo rastu - poručili su iz ZOO vrta.

Prije deset dana je, naime, u šumici pokraj porečkog Doma za starije i nemoćne predstavljen projekt Pružimo ruku prirodi, usmjeren repopulaciji crvenih vjeverica i zaštiti urbanih divljih životinja u gradu Poreču. Radi se o projektu koji će se, kroz duže razdoblje i različite aktivnosti, odvijati u Poreču, s ciljem stvaranja zdrave i održive okoline za divlje životinje, posebno crvene vjeverice, koje su važan dio lokalnog ekosustava, piše Vjeverice.eu.

- Prva točka podrazumijeva postavljanje 45 kućica za gniježđenje/skloništa za vjeverice, 18 hranilica i 18 pojilica za vjeverice, osam kućica za ježeve, deser hranilica za ptičice, pet pojilica i kupalica za ptičice i druge divlje životinje, tri hotela za kukce, štampanje edukativnih brošura i slikovnica za djecu te održavanje edukativnih predavanja za građane na temu promicanja suživota s divljim životinjama u urbanim područjima.

Planiramo još i sadnju stabala važnih za prehranu vjeverica, poput lješnjaka, oraha, pinija i voćki, postavljanje sigurnih prijelaza za vjeverice i ježiće na mjestima gdje najviše stradavaju u prometu te postavljanje prometnih i edukativnih tabli i to u šumici između Doma zdravlja i Centra za socijalnu skrb, u Bakinoj šumici i na Naftaplinu - najavila je tada volonterka Conny Peto Đeneš, koja već četiri godine brine o vjevericama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:39