AKTIVIZAM

Poznati holivudski par snimio novi dokumentarni film koji će sigurno zaintrigirati svijet

Prateći veterinarku Alice Brough, kamera prati istraživanje veze između globalne bolesti i našeg odnosa sa životinjama

Joaquin Phoenix i Rooney Mara

 Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia

Kada ne glume u hvaljenim holivudskim filmovima, glumci Joaquin Phoenix i Rooney Mara svoju pozornost usmjeravaju na pitanja održivosti i dobrobiti životinja. Njihov najnoviji projekt, dokumentarni film “The End of Medicine”, za koji su izvršni producenti, trebao bi učiniti upravo to, piše portal Green.

Prateći Alice Brough, veterinarku za stoku, zviždačicu i aktivisticu, novi film istražuje vezu između globalne bolesti i našeg odnosa sa životinjama te posljedice s kojima će se čovječanstvo suočiti ako ne uspijemo napraviti značajne promjene u svijetu medicine i što je još važnije u načinu na koji komuniciramo sa životinjama.

Osim Broughe, dokumentarac konzultira mnoge stručnjake iz raznih područja, iz svijeta poljoprivrede, politike i medicine, od kojih svi signaliziraju da su potrebne velike promjene u poljoprivrednim praksama prije nego što posljedice postanu prevelike za čovječanstvo.

The End of Medicine režirao je nagrađivani britanski redatelj Alex Lockwood, koji je započeo na televiziji, ali se kasnije u karijeri okrenuo prema dokumentarcima. Trenutno želi raditi samo filmove koji imaju za cilj rasvijetliti pitanja etike i održivosti. Godine 2019. osvojio je BAFTA-u za svoj kratki film “73 krave” koji je prikazan u Europskom parlamentu u nastojanju da se uvedu promjene u poljoprivrednim zakonima.

Premijerno prikazivanje novog filma nagrađivanog redatelja i glumaca predviđen je za svibanj ove godine, a trenutno je dostupan trailer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:29