DALMACIJA

Policija pronašla muškarca koji je sačmaricu napunio krupnom soli i potom pucao na psa

Unatoč teškim ozljedama vilice, nesretna životinja je preživjela, premda se još uvijek oporavlja. Možda će izgubiti oko
Ilustracija
 Anamaria Mejia/Panthermedia/Profimedia

Otkriveno je tko je muškarac koji je napunio sačmaricu krupnom soli i pucao u glavu psa. Napravio je to s ciljem da ga ozlijedi i povrijedi, a Kazneni zakon za takvo nedjelo - a riječ je o nanošenju nepotrebne boli - predviđa zatvorsku kaznu do godine dana.

U službene prostorije zadarske policije maloprije je privedena osoba koja se dovodi u vezu sa zlostavljenem psa u Biogradu koji je pronađen kako leži u Osiječkoj ulici, piše Zadarski. Iako se u početku sumnjalo da je stradao pod kotačima vozila, pregled kod veterinara pokazao je kako je nesrena životinja upucana sačmaricom punjenom krupom soli.

- Namjera punjenja sačmarice krupnom soli bila je da se psa ne usmrti već da mu se nanesu teške ozljede, sakaćenje i patnja. Pas će preživjeti. Noge nisu polomljene, vilica je napukla, ali će zarasti. Oko je sanirano, ali ima rupu i postoji mogućnost gubitka tog desnog oka uslijed udarca – objavljeno je na Facebook stranici Shepard Biograd.

Zahvaljujući njima, pas je odvene veterinaru I spašen, a cijeli je slučaj prijavljen zadarskoj policiji koja je ubrzo privela osobu povezanu s događajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 16:29