NIJE DOBRO VIDIO

Policajac službenim pištoljem, van radnog vremena, upucao psa. Mislio je da je divlja životinja

O tome je u srijedu ujutro izvjestila sama Policijska uprava šibensko-kninska

Ilustracija

 Swns/Swns/Profimedia

Policajac u Šibensko-kninskoj županiji pucao je psa iz službenog oružja, izvan službe. Nesretna životinja je umrla. O tome je javnost obavijestila sama policija.

- Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom iste policijske uprave zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Ubijanje ili mučenje životinja“ opisanog u članku 205. stavku 1. Kaznenog zakona.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je policijski službenik 20. prosinca u večernjim satima, izvan službe, u neograđenom prostoru dvorišta obiteljske kuće - smatrajući da se radi o divljoj životinji - iz službenog oružja ispalio hitac i ustrijelio psa u vlasništvu 60-godišnjaka. U veterinarskoj stanici će se provesti obdukcija strvine psa.

Protiv policijskog službenika redovnim putem će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku te je suspendiran - stoji u priopćenju koje je objavljeno na njihovim službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:21