NE PREDAJU SE

Pobuna na zapadu grada: Više od 1200 ljudi potpisalo peticiju protiv zatvaranja parka za pse

Tvrde kako tamo dolaze vlasnici s ljubimcima iz Španskog, Malešnice, Stenjevca, Oranica i Donjeg Vrapča

Park za pse u Stenjevcu, arhivska fotografija

 Darko Tomas/Cropix

Više od 1200 stanovnika zagrebačke gradske četvrti Stenjevec potpisalo je peticiju protiv zatvaranja parka za pse. Riječ je o jedinom uređenom parku za pse u tom dijelu grada. On je otvoren prije sedam godina, no susjedi su se od samog početka žalili na smrad i buku koja iz parka dolazi. Sad je Vijeće gradske četvrti odlučilo zatvoriti park. Građani su odmah ustali protiv toga.

- Ovaj park nije samo komad zemlje ograđen ogradom na kojem se skupljaju brižni vlasnici pasa iz Španskog, Malešnice, Stenjevca, Oranica, Donjeg Vrapča. To je mjesto na kojem se sklapaju prijateljstva, ne samo između pasa, nego i njihovih vlasnika.

Park za pse postao je srce zajednice vlasnika pasa cijele gradske četvrti. Sada nam to srce žele oduzeti bez da nam omoguće drugu lokaciju na kojoj će naši ljubimci biti sigurni - stoji u tekstu peticije.

Brojni potpisnici napisali su kako je taj prostor potreban, jer je jedino mjesto na koje mogu dovesti svoje ljubimce. Dapače, kažu, trebao bi biti i veći. No, bilo je i zanimljivih komentara, koji dovode u pitanje razloge zatvaranja.

- Laž što navode. Iz parka ne dolazi apsolutno nikakva buka, a ni smrada nikad nema. Živim u zgradi preko puta parka, prolazim onuda svaki dan i ja tu vidim samo ljude koji se druže zajedno sa svojim životinjama. Ukidanje parka nema smisla niti logike - napisala je jedna žena, a druga je dodala:

- Nije u redu da se miču parkovi za pse - ionako ih je premalo u gradu. Tako samo stvarate sliku da Zagreb nije dog-friendly grad, a takva slika o Zagrebu stvarno nije potrebna. Ostavite ovaj park, a i izgradite nove, dobro opremljene i brinite o njima - napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:50