ŠOKANTNO

Pas poznatog kuhara zaklao drugog psa, on tvrdi: ‘Miroljubiv je, možda je psa ubila sama vlasnica‘

Osim kobnih ozljeda koje je njegov bernardinac nanio pudlici, ozlijedio je i ženu koja je branila svog ljubimca

Pudlica, ilustracija

 Jürgen Landshoeft/Shotshop Gmbh/Profimedia

U nedjelju se na bjelovarskom Boriku dogodila šokantna scena u kojoj je veći pas (bernardinac) do smrti izgrizao manjeg psa (pudlica), a svemu su svjedočili građani, među kojima i djeca koja su se tamo igrala. Vlasnica pudlice i sama je ‘zaradila‘ nekoliko ugriza, jer je svog psa pokušavala spasiti od smrti. Nažalost, nije uspjela. O težini ugriza svjedoči činjenica da je kasnije otišla kod svojeg liječnika

Novinari portala Klikni.hr doznali su da je bernardinac koji je usmrtio pudlicu u vlasništvu Božidara Miodragovića, poznatog bjelovarskog kuhara. On im je objasnio što se točno dogodilo. Sve je započelo dok je on češljao psa. Kaže da im je s leđa prišao i zalajao drugi čupavac.

– Taj mali pas je potrčao je prema nama, a moj Astor je potrgao povodac kojim je bio privezan za klupu i nasrnuo na njega. Nisam mogao ništa učiniti. Vlasnica psa ih je pokušala razdvojiti rukama i štapom kojim je udarala, no to nije pomoglo. U čitavom tom metežu nitko ne može biti siguran je li moj pas izgrizao tog malog pudla ili ga je gospođa usmrtila štapom, kao ni koji od ta dva psa u tom metežu je ugrizao gospođu. To bi samo VAR mogao razriješiti, ono kao u nogometu – kazao je Miodragović te je dodao.

-Kada je gospođa vidjela da njezinom psu nema spasa, otišla je po vreću za njega, a ja sam odveo svog psa. Što sam ja trebao tamo dalje raditi? Kako moj pas ima bijelu njušku, bio je sav krvav pa sam ga odvezao autom kući da ga operem – pojasnio je svoju stranu šokantne priče Miodragović naglasivši kako je njegov pas miroljubiv te kako je bio na povodcu dok je drugi pas bio slobodan.

Iako vlasnica ubijenog psa nije dala izjavu, jer je još uvijek u šoku, Miodragovićeva verzija neće pretjerano zanimati veterinarsku inspekciju. Pravilnik o opasnim psima smatra da je opasan pas svaki onaj koji napadne čovjeka ili drugog psa te mu nanese tjelesne ozljede. Bernardinac će nakon ovoga dobiti oznaku opasnog psa, što znači da će ga njegov vlasnik morati šetati na uzici, uvijek, te će morati imati brnjicu na njušci pri svakom izlasku iz kuće, da će morati proći test socijalizacije...

Nije Miodragoviću ovo jedini incident sa psom. U prosincu 2021. godine pojavila se informacija kako je psa prao miniwashem, a portal Bjelovar.live tada je objavio video na kojem se vidi kako muškarac u bjelovarskoj samoposlužnoj autopraonici pere psa. On je htio pobjeći od mlaza, no vlasnik mu nije dao. Taj portal objavio je i kako muškarac na snimci jako podsjeća na bjelovarskog kuhara Miodragovića, poznatog po nastupima u emisijama ‘Večera za pet na selu‘ i ‘Tri, dva, jedan, kuhaj‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:32