TRAŽI SE

Ovo je ćelavi ibis Jonas. Nema odašiljač, zadnji je put viđen u Jastrebarskom, pomozite da ga nađu

Za pticom traga austrijska organizacija Waldrappteam, čiji je tim već krenuo prema Hrvatskoj

Ćelavi ibis Jonas
 

 Waldrappteam

Ima neka tajna veza između ćelavih ibisa i naše zemlje. Svi se još sjećamo ibisa Nove koji je lutao našom zemljom, ne znajući kako doći do hranilišta u Italiji. Pratili su ga mediji i pojedinci, u strahu da mu netko nešto ne napravi. Na kraju je uspješno odletio u pravom smjeru i smo odahnuli. Otkrilo se kasnije da je još jedan ibis bio u Zagrebu prije nekoliko godina. Sad nam je doletio još jedan ibis, ali za ovim se traga. Nije riječ o bjeguncu, ali nije ni daleko od toga.

Taj momak, imena Jonas, nema GPS. Jedini način da se prati njegovo kretanje je tako da dojavama građana. Za Jonasom traga austrijska organizacija Waldrappteam, koja se bavi reintrodukcijom ćelavog ibisa u Europi. Oni su na putu za našu zemlju i doći će kako bi mu pomogli da ode u Italiju.

- Izgubio se i nalazi se negdje u blizini Zagreba (Jastrebarsko). Iako udruga brine za oko 250 jedinki i gotovo većina je označena GPS uređajem, jedna od nestalih - Jonas je potpuno ‘‘ćelav‘‘ odnosno bez uređaja za praćenje i saznanje o njegovom kretanju ovisi upravo o dojavi građana.

Ako vidite Jonasa, javite nam kako bismo kolegama mogli pomoći u lociranju ptice a oni krenuti u ‘‘misiju spašavanja‘‘ ili se javite direktno na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - objavili su iz udruge BIOM.

Jedan je muškarac objavio PrintScreen fotografije koju je na društvenim mrežama navodno objavio gradonačelnik Jastrebarskog. Nije prepoznao o kojoj se vrsti radi, ali je napisao kako je nadgledao utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 21:24