KUJICA TREBA INZULIN

‘Njena vlasnica jedva da ima i za sebe, nije od sramote htjela zatražiti pomoć, nazvao nas je susjed‘

Uplatiti se može skeniranjem bar koda na fotografiji koja je na dnu teksta

Kujica Bela

 Azil Osijek

Veterinari često znaju reći da im najteži momenti u karijeri nisu oni kada životinju moraju eutanazirati. Tvrde da je puno teže kada vlasniku kažu da njegovom voljenom ljubimcu treba terapija kako bi mu spasili život ili kako ne bi patio, a vlasnik nema to kako platiti. To predbacivanje i bol, to zamjeranje samoj sebi i često čisti očaj - to je teško gledati.

Osjetila je to na svojoj koži vlasnica Bele, koja živi u Osijeku. Udomljena je s ulice i živjele su sretno njih dvije, a onda se pojavio problem: Bela je počela mršavjeti. Njena vlasnica nije imala za veterinara, a onda je njen susjed, koji se sažalio, nazvao zaposlenike azila i zamolio da joj pomognu, ako ikako mogu. Oni su odmah došli i odveli ih na pregled.

- Ispade da Bela ima šećer i mi smo svjesni da je to jedna od najgorih bolesti. Žena je rekla da će nekako skucati za medicinsku hranu svaki mjesec, makar sama ne imala što jesti, ali problem je nešto drugo - inzulin. On košta 90 eura mjesečno, a ona to sebi ne može priuštiti. I zato smo sve svoje pratitelje zamolili za pomoć, da uplate. Želimo Beli pomoći da još dugo bude živa i sretna, jer nekoć je spašena s ulice i zna Bela, cijeni Bela sve što ima i premda nije puno njeno je - objavili su iz azila i zamolili sve koji mogu da im pomognu uplatom na račun. Samo je potrebno napisati da je donacija za Belu, kako bi oni to mogli proslijediti njenoj vlasnici.

- Kad se udružimo stvarno možemo sve, pa i spasit jednu Belu i jednu stariju tetu te mizerije i dumanja kako da pomogne svom psu a nema ni za sebe - dodali su.

image
Azil Osijek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:42