VETERINARSKI FAKULTET

Na ovogodišnjoj Farmici okupilo se dvije tisuće posjetitelja zainteresiranih za autohtone pasmine

- Ovo je prilika da osvijestimo važnost veterinarske djelatnosti u našem društvu, istaknula je prodekanica Ksenija Vlahović

Ilustrativna fotografija, prizor s Farmice 2023. godine

 Ivana Grgic/Cropix

Na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu održana je treća po redu Farmica. Da ne bude zabune, nije riječ o događanju koje je povezano s istoimenim azilom i utočištem kraj Našica, nego o edukativnoj izložbi hrvatskih autohtonih pasmina. Druženje je održano u subotu.

- Naš fakultet ponosi se dugom tradicijom izvrsnosti u obrazovanju i istraživanju, a ova izložba pravi je dokaz kako naši studenti nadilaze granice teorijskog znanja i ulažu dodatne napore kako bi svoje ideje, kreativnost i strast za veterinarskom profesijom podijelili s nama i širom zajednicom. Farmica nije samo prilika da saznamo nešto o 25 autohtonih pasmina hrvatskih domaćih životinja, nego i o njihovom zdravlju i dobrobiti, te prilika da osvijestimo važnost veterinarske djelatnosti u našem društvu - istaknula je na otvorenju prodekanica Ksenija Vlahović, piše portal Veterina.

Na izložbi je prikazano 25 autohtonih pasmina goveda, ovaca, koza, konja, magaraca, pasa, golubova i peradi, a u kolonadama Fakulteta održana su tijekom dana dva predavanja za sve zainteresirane posjetitelje, kojih je ove godine bilo oko dvije tisuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 05:02