UŠĆE NERETVE

Muškarca (72) ulovili u ilegalnom lovu, s ilegalnom vabilicom i 16 mrtvih, zaštićenih ptica

Na njegovom brodu su policajci pronašli lovačku pušku, 294 komada raznog streljiva, reflektor, zvučnik, CD player...

Zapljena iz ilegalnog lova

 PU dubrovačko - neretvanska

U dolini Neretve ulovljen je krivolovac koji je u svom brodu imao ilegalnu vabilicu i 16 mrtvih ptica, koje su zakonom zaštićene. Riječ je o crnim liskama, koje je upucao nakon što ih je primamio ilegalnim elektronskim vabilicama.

U kršenju zakona su ga zatekli policajci u nedjelju, u redovnom obilasku ušća Neretve s ciljem da zaustave ovakve radnje. Primijetili su usidreno plovilo u blizini jezera Parila, iz kojeg se čula pucnjava i vabilica za vabljenje ptica. Odmah su krenuli prema njemu.

- Osoba je reflektorom obasjavala vodenu površinu. Utvrđeno je da se radi o hrvatskom državljaninu u dobi od 72 godine, na čijem plovilu je pronađena lovačka puška, 294 komada raznog streljiva, reflektor, zvučnik, CD player s CD diskom na kojem se nalazio zvučni sadržaj karakterističan za vabljenje ptica, šest komada CD diskova, ručna vabilica za ptice i 16 komada ustrijeljenih ptica koje su zakonom zaštićene.

Pronađeni predmeti su uz potvrdu oduzeti, a muškarac je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavljen za kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova.- objavili su iz PU Dubrovačko neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:18