NAPREDAK

Mreža za zaštitu životinja: ‘U Split dolazi pseća bihevioristica kako bi radila sa zlostavljanim psima‘

Čupavce će procjenjivati djelatnici Hrvatskog kinološkog saveza

Jedan od pasa iz privremenog azila na Karepovcu

 Mreža za zaštitu životinja

Iz Mreže za zaštitu životinja u ponedjeljak su objavili kako su postigli dogovor s vodstvom Splita te će, kako sada stvari stoje, pseća bihevioristica stići u grad kako bi radila sa psima.

- Na tu smo temu poslali nekoliko dopisa Upravnom odjelu za komunalne poslove Grada Splita i pokušali dogovoriti dolazak bihevioristice iz strane organizacije Network for animals, koja bi sa psima radila besplatno. Budući da nismo dobili odgovor, u četvrtak je naša koordinatorica razgovarala sa zamjenikom gradonačelnika Splita, Bojanom Ivoševićem, koji je podržao njen prijedlog te ju uputio da pošalje službeni dopis i njemu i direktoru skloništa, Zvonimiru Filipoviću na tu temu.

Sad kad imamo podršku gospodina Ivoševića, preostaje nam dogovoriti dolazak bihevioristice te ćemo vas informirati o novostima - objavili su. i dodali kako im je najavljeno da će pse procjenjivati djelatnici Hrvatskog kinološkog saveza, a procjena pasa koji ne izlaze iz boksova i s njima se ne radi sustavno ne može realno prikazati njihovo stanje.

- Stoga smatramo da je dolazak bihevioristice iznimno bitan i zahvaljujemo gospodinu Bojanu Ivoševiću što je to prepoznao i podržao - zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 10:17