STRAVA

Kod Bjelovara je netko iz čistog mira pucao na dva napuštena psa, koja žive na ulici...

Rane su duboke i prognoze nisu dobre, posebno za kujicu, koja je teška svega devet kilograma
 Azil Šapa Bjelovar

Što se točno dogodilo, znaju samo Zen i Zara, te osoba koja je pucala na njih pod okriljem noći. Samo ta osoba zna zbog čega je podigla pušku i ustrijelila dva psa - jednog teškog svega devet kilograma!

Objavili su to iz azila Šapa Bjelovar, odakle su napisali kako su oba psa mlada. Kujica koju su nazvali Zara stara je neke dvije godine, dok je Zenu niti godinu dana. Ona je manja, on ima 19 kilograma.

- Već duže vrijeme se zadržavaju i hrane se kod jedne obitelji, uz povremene kratkotrajne izlete,to im je jedino mjesto koje su mogli zvati domom. Sinoć su otišli u šetnju, a jutros su se dovukli propucani. Oboje - kažu iz Šape

Zen je propucan kroz obje stražnje noge. Mišići su stradali, ali su same kosti srećom ostale netaknute. U šoku je, bolovima i muči se s viskom temperaturom. Zara je propucana kroz rame. Zglob joj je u ramenu raznesen, metak je prošao kroz pluća i s druge strane,ispod pazuha, kroz rebra izašao van. I ona je u šoku. .

- Oboje su privremeno zadržani u ambulanti, na infuzijama, na operacijama, da se saniraju ozlijede koliko se trenutno mogu sanirati. Rane su duboke i prognoze nisu dobre,naročito za Zaru - pojašnjavaju.

Kazneni zakon za zlostavljanje životinje predviđa i zatvorsku kaznu do godine dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 01:07