PROJEKT UKV

Mačke vraćene na hranilište: ‘Kastrirali smo ih, dali im ampulu i cijepili ih...‘

Na tom hranilištu živi 15 maca, bude ih i više, doďu, najedu se, nestanu, opet se pojave, kažu iz Mandičine udruge

Screenshot Facebook

Iz Mandičine udruge, koja djeluje na području Osijeka, objavili su kako su na jedno hranilište vratili četiri divlje mace. One su kastrirane, uške označene, dobile su ampulu protiv parazita, cijepljene protiv zaraznih bolesti.

- Na tom hranilištu živi 15 maca, bude ih i više, doďu, najedu se, nestanu, opet se pojave.... Još su dvije ostale za uloviti i još su dvije żenke kod nas na oporavku. Molimo za pomoć, ako netko može kupiti vreću suhe hrane za te mace. Hranu możete dovesti k nama u stacionar, možemo mi pokupiti gdje vam odgovara ili ako želite možete hranu odvesti direktno na hranilište - objavili su iz udruge.

Diljem zemlje provodi se projekt UKV (Uhvati-kastriraj-vrati), kada se mačke koje ne žele biti u blizini ljudi kastriraju i vraćaju na mjesto s kojeg su uzete. Često se dogodi da je mačka izrazito pitoma i pokazuje želju da ostane uz ljude, pa joj se u tom slučaju traži dom. No, kada je riječ o mačkama koje nisu takve, kastracija im svakako omogućava dulji i zdraviji život, a na taj se način sprečava širenje bolesti - bilo onih koje mužjaci šire među sobom u vrijeme parenja, kad se bore za ženku i grizu do krvi, bilo onih koje majka mačka prenosi svojim malenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:56