Chocolate i Chip

Joe Biden pomilovao dvije purice u sklopu običaja za Dan zahvalnosti

Glazbeni sastav američke vojske je prije pomilovanja oraspoložio okupljenu publiku izvedbom pjesme Lynyrda Skynyrda "Freebird"
 Saul Loeb/Afp

Američki predsjednik Joe Biden je u ponedjeljak, noseći svoje pilotske sunčane naočale, pomilovao dvije purice iz Sjeverne Karoline, nazvane "Chocolate" i "Chip", spasivši ih od toga da postanu večera za američki blagdan Dan zahvalnosti.


Ogromne su purice zauzvrat brbotom iskazale svoju zahvalnost u ovogodišnjem tradicionalnom događaju u Bijeloj kući koji izaziva osmijeh. Biden je, s obzirom na niske temperature u studenom, rekao da nije htio da događaj dugo traje.

image
Saul Loeb/Afp


Glazbeni sastav američke vojske je prije pomilovanja oraspoložio okupljenu publiku izvedbom pjesme Lynyrda Skynyrda "Freebird" (Slobodna ptica). S balkona Bijele kuće iza Bidena, njegov je njemački ovčar "Commander" promatrao događaj i glasno lajao.


Milijuni purica će biti ispečeni u pećnicama za Dan zahvalnosti diljem zemlje. No, "Chocolate" i "Chip", koje teže oko 21 kilogram, proživjet će ostatak svojih života u svojoj rodnoj saveznoj državi, na sveučilištu u Sjevernoj Karolini. Običaj pomilovanja purica u Bijeloj kući star je nekoliko desetljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:33