LETEĆI SISAVCI

Iz Parka prirode pozivaju: Dođite na dvodnevnu proslavu Međunarodne noći šišmiša

Cilj manifestacije je promocija špilje Veternice i podizanje svijesti posjetitelja o važnosti zaštite ovih životinja

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

Javna ustanova Park prirode Medvednica i ove će godine obilježiti Međunarodnu noć šišmiša 26. i 27. kolovoza. Oba dana se aktivnosti odvijaju od 10 17 sati u špilji Veternici i uz planinarski dom Glavica.

Špilja Veternica, kao šesta špilja po dužini u Hrvatskoj uređena je za turističko posjećivanje, te su posjeti mogući svaki vikend i blagdan osim u vrijeme hibernacije šišmiša. Ona je stanište šišmiša koji su važni indikatori stanja okoliša i vrijedan dio bioraznolikoasti Parka prirode Medvednica.

Cilj ove manifestacije je promocija špilje Veternice i podizanje svijesti posjetitelja o važnosti zaštite šišmiša. Kako mnogi još uvijek zaziru od ovih jedinih letećih sisavaca ovo je prilika za njihovo bolje upoznavanje i shvaćanje važnosti tih malih letača u ekosustavu.

- Brojne aktivnosti koje pripremamo omogućit će vam da upoznate ova tajanstvena stvorenja, naučit ćete mnogo o njihovom životu i njihovim dobrobitima za čovjeka. Saznajte zašto kažemo da šišmiši lete rukama i vide ušima, koliko ih ima, čime se hrane, što ih ugrožava, kako izgledaju… Onima koji se zaljube u veterničke šišmiše, omogućeno je i njihovo usvajanje - najavili su iz parka.

Na samom događanju uz Javnu ustanovu Park prirode Medvednica sudjeluju i udruge i ustanove koje se bave zaštitom šišmiša. I ove godine tamo će biti članovi uduga Tragus i Park Maksimir. .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 07:58