ZELENI PRSTEN

Iz Javne ustanove pozvali: ‘Nadjenite ime malim rodama, fotografirajte ih i osvojite nagrade‘

Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Zagrebačke županije
 JU Zeleni prsten Zagrebačke županije

Treću godinu za redom uživamo u tajanstvenom svijetu roda zahvaljujući kameri koju je postavila Javna ustanova Zeleni prsten i koja prenosi što se događa u gnijezdu rode 24 sata na dan. Posebnu pažnju plijene mlade rode, koje rastu nevjerojatnom brzinom. Tri ptića svaki dan su sve veća i veća te je vrijeme da dobiju imena.

- Pomozite nam i ove godine odabrati imena za malene rode. Vaše prijedloge s kratkim obrazloženjima napišite u komentare do 5. srpnja na Facebook stranici Javne ustanove Zeleni Prsten Zagrebačke županije. Mi ćemo izbor suziti na pet najboljih prijedloga, a konačna imena odabrat će pratitelji stranice. Autori imena će na poklon dobiti eko platnenu vrećicu, majicu s motivom rode i još mnoštvo drugih poklona - poručili su iz Javne ustanove.

U tijeku je i nagradni foto natječaj na temu bijele rode u ciljem promicanja važnosti zaštite i očuvanja ove strogo zaštićene vrste. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Zagrebačke županije, neovisno jesu li fotografije snimljene foto aparatom ili mobitelom. Krajnji rok prijema fotografija je petak, 2. kolovoza do 11 sati.

- Život roda je vrlo dinamičan, rode stalno nešto rade. Trenutno možete pratiti kako rode brinu o svojim ptićima, kako ih hrane, a uskoro će ih učiti kako letjeti – istaknula je Tatjana Masten Milek, ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 15:08