NEMA VIŠE OMARA

HGSS-ovci se s tugom oprostili od četveronožnog člana: ‘Spasio je mnoge živote. Hvala mu...‘

Sa svojim vodičem Brunom pas je prošao cijelu Hrvatsku i šire
 HGSS, stanica Split

Iz HGSS stanice Split objavili su kako su ostali bez jednog svog člana, misleći na svog četveronožnog člana. U petak ih je u 13. godini napustio Omar, potražni pas stanice koji je imao licencu iz airscenta i mantraila.

- Zahvaljujemo se Omaru na svim odrađenim akcijama. Služenje u službi spašavanja ljudskih života, služenje u Hrvatskog gorskoj službi spašavanja, posebna je priča, posebna predanost, posebno prijateljstvo i odanost - objavili su iz stanice HGSS-a Split, piše Slobodna Dalmacija.

Omar je kao štene stigao iz Češke, a stanica Split odmah je prepoznala potencijal, tako da je pas vrlo brzo počeo pomagati u brojnim akcijama.

- Sa svojim vodičem Brunom Omar je prošao cijelu Hrvatsku i šire, vrijedno trenirao od početne socijalizacije do ozbiljnih treninga koji su rezultirali onim što i jest najvažnije – pronalaženjem nestalih osoba i spašavanjem mnogih života. Omar je otišao u poznoj psećoj starosti, a spašavatelji će ga se sjećati kao istinske legende i vjernog pratitelja - objavili su iz stanice.

image
HGSS, stanica Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:39