NE ODUSTAJU

Grupa građana se i dalje bori za dva psa iz Koprivnice koja su vraćena vlasnici i žive u svinjcu

Tvrde kako je za sve kriv Grad: najprije lošom idejom da plaća za udomljavanje, a potom i postupanjem u ovom slučaju
Psi iz Koprivnice prije privremenog oduzimanja
 Glas za njuškica spas

Pisali smo već o dva psa iz Koprivnice, koje je jedna žena udomila, za to dobila dvije tisuće kuna, a onda ih spremila u svinjac, da tamo žive. Pod pritiskom javnosti, psi su nakratko oduzeti, ali onda su se uvjeti dovoljno poboljšali da mogu biti vraćeni. Tako barem iz Grada tvrde. Pitali smo ih tada hoće li ići u kontrolu uvjeta u kojima žive ostali njihovi psi koji su se udomili uz poticajnu mjeru od tisuću kuna po psu, ali nam do danas nisu odgovorili. Pitali smo ih i možemo li s njima ići na teren, u provjere, da se vlastitim očima uvjerimo kako psi žive. No, ni na taj upit nismo dobili baš nikakav odgovor.

Grupa građana okupljena pod imenom "Glas za njuškica spas", koja je i otkrila što se sve događa, nije zadovoljna završetkom ove priče. Zbog toga su se na Facebooku oglasili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

- Vidite li kako izgleda udomljavanje za dvije tisuće kuna? Na ovome možemo zahvaliti Gradu Koprivnici i našem gradonačelniku. Ovo su psi koje konstantno objavljujemo. Pa kada se hvale prije izbora na sva zvona što i kako su učinili neka slobodno objave ovu sliku kako troše naš javni novac i kako jadne bespomoćne životinje poklanjaju ljudima uz nagradu od 2000 kn da ih zatvore u svinjac.

Vidite li ovog zmazanog psa koji je u svinjcu zatvoren bez ikakvog puštanja van? Inače unutra je još jedan, ali njega ne možete vidjeti…

Odlično se popravio svinjac, dobro uložen trud da sakriju pse od očiju javnosti, ali neće uspjeti.

Nakon naših prijava, na kraju i objavljivanja dva psa u svinjcu grad poslao svoje ljude na teren koji su utvrdili da vlasnici dobro drže pse, veterinarska inspekcija je izašla na teren. Oni su potvrdili da je držanje pasa loše te su ih oduzeli.

Prvo nam je bilo rečeno da su psi oduzeti trajno, ali odjednom ipak su oduzeti privremeno.

Psi su vraćeni vlasnicima za tjedan dana jer su vlasnici “popravili” uvjete.

Točnije izbetonirali su svinjac, stavili jednu kućicu i sav trud uložili da se napravi ograda kako javnost ne bi vidjela gdje se psi drže. Vlasnici gradu nisu vratili dvije tisuće kuna subvencije, niti platili držanje pasa u azilu kad su bili oduzeti. Grad Koprivnica nije ništa napravio po tom pitanju iako su i sami na sastanku rekli da to nije dobro držanje pasa.

Psi su i dalje zatvoreni u “popravljenom” svinjcu, stalno dobivamo dojave da cvile i laju. Imamo svjedoke koji svakodnevno potvrđuju da psi nisu niti jednom bili pušteni na dvorištu.

Eto toliko o tome, javni novac se troši na ljude koji su i nama i inspektoru rekli da ne žele pse te da su ih udomili samo zbog novaca, ali svejedno nitko ništa nije napravio, posebice Grad koji je najveći krivac za tu situaciju.

Sada se prezentiraju kao Grad sa srcem, gdje vam je to srce bilo kada ste ova dva psa stavili u svinjac da se međusobno grizu, da žive na kruhu i vodi? Gdje vam je to srce sada kada ništa po tom pitanju niste napravili? - stoji u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:07