INDIJA

Dva lava zaražena koronom. Testirali su ih nakon što su danima imali visoku temperaturu

Par je odmah odvojen od ostalih i trenutno su u izolaciji, gdje ih se promatra
Bolesni lav
 Tahir Ibn Manzoor/Swns/Swns/Profimedia

Dva lava koja žive u Etawah Safari parku u indijskoj državi Uttar Pradesh pozitivni su na Covid-19, obavijestili su iz vodstva parka, piše CNN. Testirali su ih nakon što su utvrdili da imaju visoku temperaturu. No, par je stabilan, odvojeni su od ostalih lavova i zadržani su na promatranju. Ova vijest dolazi nakon one o osam zaraženih lavova u Negru Zoological parku u Hydrabadu u državi Andhra Pradesh, koja je objavljenja početkom tjedna.

Tamošnje ministarstvo okoliša već je utvrdilo zarazu kod nekih drugih životinja u ZOO vrtovima, no tvrde kako nema "dokaza da životinje prenose bolest ljudima". Etwah Sadari park je ionako zatvoren za posjetitelje, zbog velikog broja oboljelih u tom području.

Do sada je u ZOO vrtovima diljem svijeta zaražen veliki broj životinja, a svima su bolest prenijeli ljudi koji se o njima brinu. Za sada nema informacija o tome da je ijedna od zaraženih životinja umrla. Odmah na početku zaraze, stručnjaci su počeli strahovati za majmune, posebno one ugrožene. Oni su nam najsličniji, pa se boje kako bi ih ova bolest mogla usmrtiti u velikom broju, zbog čega bi došlo do izumiranja populacija koje su ionako drastično smanjene zadnjih godina.

Nasreću, za sada nema nikakvih podataka da su divlje životinje zaražena niti je primijećen bilo kakav znak bolesti na populacijama koje su dviljni, a koje su pod nadzorom. Od corone najčešće obolijevaju psi i mačke, odnosno, kućni ljubimci, a potom i životinje koje su zatvorene u ZOO vrtovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:36