U ZOOLOŠKOM VRTU

Dođite na javno hranjenje crvenih pandi Eme i Popija, možete izraditi i igračke-hranilice za njihovu nastambu

U paviljonu Sichuan i oko njega edukatori će govoriti o razmožavanju crvenih pandi, njihovu staništu te razlozima njihove ugroženosti

Timaritelj s crvenom pandom

 Zoološki vrt Grada Zagreba

Međunarodni dan crvenih pandi u Zoološkom vrtu Grada Zagreba obilježit će se u subotu, 4. studenoga 2023. godine. Edukativni program trajat će od 10.30 do 15 sati.

Program počinje u samoj nastambi crvenih pandi. Timaritelj će voditi javno hranjenje crvenih pandi Eme i Popija. Predstavit će ih i pojasniti što se sve nalazi na njihovu jelovniku. Edukativni kutak bit će smješten u blizini - u paviljonu Sichuan i oko njega. Tamo će edukatori govoriti o razmožavanju crvenih pandi, njihovu staništu te razlozima njihove ugroženosti.

image

Međunarodni dan crvenih pandi

Zoološki vrt Grada Zagreba

Crvene pande nalaze se na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta. Zato je izuzetno važno da se njihova rezervna populacija uzgaja u zoološkim vrtovima diljem svijeta. Zoološki vrt Grada Zagreba u tome je izuzetno uspješan. Zahvaljujući uzgojnom programu Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija u koji je uključen, potomci Eme i Popija te Popijevih roditelja žive diljem Europe.

Popi i Ema u Zagrebu zajedno žive osam godina. Ponosni su roditelji triju crvenih pandi. Njihov Grga danas živi u Dublinu, Dudek u Brasovu, a Regica u Pragu.

Kako bi životinje u Vrtu imale što kvalitetniji život, redovito im se obogaćuje životni prostor. U subotu će se u tu aktivnost moći uključiti i građani. Na radionici će moći izrađivati igračke-hranilice koje će se idućih dana stavljati u nastambu crvenih pandi. Djeca će moći sudjelovati i u kreativnoj radionici. Tamo će se od papira izrađivati rep crvene pande te straničnik u obliku crvene pande.

image

Crvena panda

Zoološki vrt Grada Zagreba
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:40