APEL

Azil seli na novu lokaciju, volonterke trebaju pomoć u prenošenju kućica

Nije to njihovom voljom i psi ne odlaze u prostor koji je uređen za njih
 Luka Gerlanc/Cropix

Zadarski azil seli se na novu lokaciju. Nije to njihovom voljom i psi ne odlaze u prostor koji je uređen za njih, jer je novi azil u izgradnji, ali na sadašnjoj lokaciji se već radi, pa se moraju maknuti. Traje to već nekoliko dana. Premda su pozvali svoje sugrađane da im pomognu u selidbi kućica, većinu su volonterke obavile same. Odaziv je gotovo pa nikakav.

- Nismo još sve preselili, a danas još uvijek čekamo prijevoz, odnosno kamion da prevezu kućice. Nažalost ništa ne ovisi o nama, pa ni ne znamo kad što možemo napraviti. Ako nam netko želi pomoći, neka nam se javi na inbox, pa ćemo dogovoriti što i kako - kažu volonterke.

Azil se seli na lokaciju preko puta, a dosadašnji prostor već izgleda drugačije. Donedavno su koristili zemljište puno borova, koji su davali hlad napuštenim životinjama, a prostor su pomno uredile. No, došla je odluka da moraju preseliti na novu lokaciju, tako da su volonterke organizirale da se svi psi tamo presele.

- Ne dolaze više ni kornjače napojiti se i po krišku lubenice koja ih je uvijek čekala kod zelenih vrata. Nema ni grlica ni obitelji vrana. Nestaje sve. Nestajemo mi. Nestaje naš Dom. Ostaje samo neopisiva tuga i slomljena srca - napisale su volonterke slomljenog srca u trenutku kad su se počeli rušiti boksevi na lokaciji koja je zadnjih nekoliko godina bila utočište za sve ostavljene i napuštene životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:18