PETA

Aktivistice za prava životinja prekinule reviju Victorije Beckham u Parizu

Dok brojni svjetski brendovi odustaju od materijala koji su proizvedeni od životinja, neki dizajneri ne odustaju od njih

Aktivistica na modnoj pisti

 Agence/Bestimage/Profimedia

Aktivistice za prava životinja iz PETA-e u petak su prekinule reviju Victorije Beckham koja se održavala u Parizu u sklopu Tjedna mode. Dok su manekenke šetale pistom aktivistice su se popele na nju, a u rukama su držale transparente na kojima je pisalo "Viva Vegan Leather".

Bile su odjevene u kratke majice s porukom "Okrenite leđa životinjskoj koži" i "Životinje nisu tkanina". Pripadnici osiguranja ubrzo su ih ispratili iz dvorane u kojoj se održavala revija.

No dok je Victoria Beckham na kraju revije pozdravljala publiku još se jedan aktivistica uspjela probiti na pistu s istim plakatom, šaljući poruku dizajnerici da bi bilo sjajno da iduće njene kolekcije budu od umjetne kože, one koja ne dolazi od životinja.

Pariški tjedan mode traje do 5. ožujka, a na njemu svoje modne kolekcije predstavljaju najpoznatiji svjetski modni brendovi poput Chanela, Diora, Hermesa ili i Louisa Vuittona. Dok brojni svjetski brendovi odustaju od materijala koji su proizvedeni od životinja (bilo da se radi o koži, vuni ili perju) neki dizajneri i dalje u svojim kolekcijama koriste takve materijale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:25