MIRNA ŠKRGATIĆ

Domaća pjevačica koja često putuje s mačkom: ‘Kućni ljubimci su živa bića, a ne dekor!‘

Njen Mucifer se ne vozi u transporteru, već na suvozačkom mjestu na kojem sjedi ili spava

Mirna i Mucifer u vožnji
 

 Privatni album

Mirna Škrgatić domaća je kantautorica i pjevačica, uz to je i ponosna vlasnica jednog simpatičnog mačka neobičnog imena.

Predstavite nam svojeg ljubimca...

Mucifer, star četiri godine, mužjak. Zajedno smo tri i pol godine.

Jeste li ikada s njim išli na odmor?

Mucifer i ja često putujemo zajedno, uglavnom kod moje mame u Crikvenicu. Do sada smo putovali jedino autom i moram priznati da je vrlo dobar suvozač.

Kako je prošlo putovanje?

Kod Mucifera nema stresa. On je jedan vrlo zen mačak, što je zapravo i jedna od odlika njegove pasmine, s obzirom na to da se Sveta Birma tradicionalno smatrala hramskom mačkom u Burmi, današnjem Myanmaru, te bila društvo budističkim redovnicima, te se čak vjerovalo da se neki redovnici u budućem životu mogu reinkarnirati u mačke.

Mucifer je inače iz Beograda, a ja sam po njega išla u Šid. Vozila sam ga u transporteru, a on je bio miran kao bubica, nije rekao ni “mijau”, sve do Slavonskog Broda gdje se pomokrio u transporter, pa sam ga morala okupati i isfenirati kad smo stigli doma, s čim isto nije imao nikakvih problema. Mislim da je po karakteru više pas nego mačak.

Danas se Mucifer ne vozi više u transporteru, već na suvozačkom mjestu na kojem sjedi ili spava, a kako mi ne bi skakao po pedalama, ima poseban povodac s priključkom za sigurnosni pojas.

Jeste li ikada psa ostavili na čuvanju nekome od prijatelja, u hotel, pansionu...?

Kada idem na neki duži put, Mucifera odvezem svojoj mami na čuvanje.

Što biste poručili onima koji odu na more, a životinje izbace na ulicu i zaborave na njihovo postojanje?

Prije svega, ja zbilja ne mogu razumjeti takve ljude. Životinje su bića s emocijama, ali i ako maknemo tu emotivnu stranu, ljudi bi trebali biti svjesni da kućni ljubimci ne mogu preživjeti na cesti ili u divljini, ako su prije toga navikli na našu pomoć i uzdržavanje. Ako nemaš vremena, nisi u stanju dovoljno brinuti, ne želiš posvećivati dovoljno pažnje, onda radije nemoj udomljavati životinju. Kućni ljubimci su živa bića, a ne dekor!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 14:06