LJUBIMAC

Vlasnica svinji kupila aparat uz pomoć kojeg komuniciraju: ‘Reći ću vam što najviše mrzi...‘

Praščić Merlin nije izbirljiv kad je o hrani riječ i veoma je uredan, pohvalila ga je vlasnica

Ilustracija

 Stefan Sollfors/Alamy/Alamy/Profimedia

Zadnjih nekoliko godina svinje su postale sve popularniji kućni ljubimci. Mnogi se odlučuju za njih jer su iznimno inteligentni, čisti i ni najmanje izbirljivi po pitanju hrane. No, nekada se dogode problemi: ljudi kupe životinju misleći da ona takozvana teacup svinja, a onda otkriju da takvo što ne postoji, da su prevareni, pa ljubimca koji ima 300 kila izbace na cestu.

Ili, ako to stvorenje zavole, pokrenu kampanju, kupe zemljište van grada, presele se tamo, otvore utočište za domaće životinje, postanu vegani, napišu knjigu, vode društvene mreže.... To je priča o Esther the Wonder Pig.

Vlasnici svinja uvijek govore kako njihovi ljubimci zahtijevaju dosta pažnje, više od pasa, ali da je sav trud kojeg ulože vrijedan toga. To kaže i Mina, vlasnica svinje kojoj je dala ime Merlin. Ljubimcu je kupila i napravu koja sve što on kaže prevodi na engleski jezik. Dobro, nije baš da prevodi, no on je naučio da, kad pritisne određenu tipku, dobije određenu reakciju. Zbog toga je rado koristi i na taj način komunicira sa svojom vlasnicom, a oboje se pritom dobro zabave.

Mina je otkrila i kako postoji jedna stvar koju njen Merlin beskrajno prezire - kupanje. Iako ona uđe s njim pod tuš, da mu bude lakše, njemu je kupanje jezivo. Čini se da mu ne smeta sama voda, nego sve što se događa: kupka, češljanje, voda, naglo podizanje u ruke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 20:36