VIDEO

Urnebesno: Pas zaustavio provalnika u krađi vlasnikova skupocjenog bicikla i žicao ga - maženje

Policija je objavila snimku susreta, a trenutno intenzivno tragaju za lopovom koji očigledno voli ove čupavce
 Facebook screenshot

Internetom uvijek kruži ona otrcana fora kako retriveri nisu psi koji bi nam obranili kuću nego bi, ako netko provali, lopovu pokazali gdje nam stoji novac i nakit. Da, zaista su tako prijateljski nastrojeni i vole baš sve, bez razlike. No, to je samo fora i mnogi bi samo odmahnuli rukom na nju, jer zacijelo nije istinita.

Za sve koji su u to uvjereni, evo hladnog (i urnebesnog) tuša stvarnosti: ta fora je točna. Pokazuje to nevjerojatan slučaj iz San Diega, u kojem je jedan zlatni retriver zaustavio pljačkaša koji je upravo namjeravao odvesti bicikl njegova vlasnika iz garaže.

No, prije nego zamislite hrabrog psa koji se suprotstavlja lopovu, stvarnost je drugačija: pas se došao maziti. Ne da nije zalajao ili pokušao napasti lopova, nego se još bacio na leđa i dobio češkanje po trbuhu. Lopov je potom otišao s biciklom, a policija sada traga za njim. Bicikl kojeg je ukrao košta, naime, gotovo 1200 eura.

Objavili su i snimku iz garaže na kojoj se dobro vidi kako lopov izgleda, ali i kako je izgledao susret njega i psa. Očito je da su mu te životinje jako drage, jer je vratio bicikl u garažu kako bi se mazio sa psom.

- I ja tebe volim, veliki dečko - kaže lopov, koji potom prima bicikl i odgura ga van garaže, a pas ostaje razočarano gledati za njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 14:09