ZVIJEZDA

Upoznajte Khana, najpopularnijeg psa domaćeg Instagrama! Ima više od 24 tisuće obožavatelja...

Njegova vlasnica kaže kako mu je otvorila profil dijelom i zato kako bi pomogla smanjenju predrasuda prema pasmini
Khan na moru
 Tamara Pehnec

Khan je najpopularniji ljubimac na Instagramu u Hrvatskoj - ovaj dvogodišnji doberman ima više od 24 tisuće sljedbenika. Dvogodišnjaku slava (još) nije udarila u glavu, pa se i dalje pristojno ponaša prema svima s kojima dijeli dom: osim njegovih ljudi, tu su i patuljasti kunić i tri kornjače.

- Usklađuje svoje reakcije i pokrete s osjećajima drugih oko sebe. Postoje mnoge predrasude i stereotipi o ovim veoma nježnim i punim ljubavi bićima. Pasmina kao pasmina je veoma zahtjevna, traži puno pažnje i ljubavi ali uzvraća dvostrukom mjerom.

Mentalni trening kod ove pasmine je možda i važniji od fizičkog, s obzirom na njihovu energiju i pamet koju bi bilo suludo ne iskoristiti. Khan zna mnoge komande na čak dva jezika, hrvatskom i engleskom - kaže njegova vlasnica Tamara Pehnec, kojoj je razbijanje predrasuda prema pasmini bio jedan od razloga zašto je otvorila svom ljubimcu profil na Instagramu.

Osim što voli pozirati, Khan voli jesti čajne kolutiće, kuhanu mrkvu i kruh, ističe njegova vlasnica. Na popisu stvari koje ne voli je glasna glazba i vikanje. Sluša li? Samo ako ga se lijepo zamoli.

- Jednom je ostao sa sinom, a ovaj je napravio tulum. Kad smo došli kući nakon dva dana, Khan bio je izbezumljen. Trebalo nam je vremena da ga vratimo u normalu. Puno ljudi , glasna muzika i ono najvažnije - nije mogao u devet navečer spavati na svojoj fotelji. Ima “ugrađen” sat za jelo i spavanje. A bome i za dizanje - priča Tamara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:53