TOTALNO DRUKČIJI

Upoznajte Jakea, kleptomana koji voli fen, ne želi u divljinu i plaši se samo jedne stvari

On je zvijezda Facebook stranice Jake‘s blog, na kojem se mogu vidjeti snimke iz njegova svakodnevnog života
 Magnus News Agency/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Jake je sasvim neobična čavka: živi s ljudima, misli da su oni njegovo jato i zapravo uopće nije svjestan činjenice da je ptica, piše Magnus News Agency. Puno se toga moralo posložiti da mu život postane uzbudljiv: galeb ga je ukrao iz gnijezda i onda iz nepoznatog razloga ostavio ispred kuće u kojoj žive Jaime i Adrian, u engleskom Devonu.

Premda ga galeb nije pojeo, činilo se da će ga pojesti dvije mačke, koje su odmah primijetile da je u dvorištu nešto zanimljivo i jestivo. U zadnji čas ga je spasio Adrian, koji je istrčao iz kuće. Odmah je vidio da mu ozlijeđena noga, da krilo čudno stoji i da ima rupe na vratu. Nije malcu davao velike šanse, ali su on i supruga dali sve od sebe da se Jake oporavi.

- Njegov prvi obrok kod nas doma bilo je mrvicu žitarica, koje je dobio pipetom. Nakon toga mu je moj muž uspio popodne dati malo mačje hrane. Već jutro nakon što smo ga spasili, izgledao je kao druga ptica - sjeća se Jaime.

image
Magnus News Agency/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Postao je snažan, odrastao i raširio krila. No, nikud se on od doma nije dao. U dogovoru s veterinarom, Haime i Adrian su pokušali Jakea vratiti u divljinu, da bi bio s drugim čavkama, no ovaj se nije dao od njih. Kad je trebalo odletjeti, tupo ih je gledao i nije mrdnuo.

Sirotom mu vjerojatno nije bilo jasno da što oni uopće žele. Nakon nekoliko pokušaja, odustali su.

Jake živi najluđi život ikad: skuplja daljinske i ključeve, pa ih skriva po kući. Razvio je beskrajnu kleptomansku ljubav prema novčanicama. Vlasnici kažu da je veoma pametan (kako i ne bi, kad čavke spadaju u porodicu vrana, a znamo koliko su one pametne) i veoma lukav. Skriva stvari ispod jastuka i diljem kuće, pa ih je nekad teško naći.

- Kad pronađem nešto što je skrio i pokažem mu to, izgleda veoma zbunjeno, ali onda to uzme i pokuša skriti na neko drugo mjesto. Stvarno je jako zabavan. Omiljena stvar mu je fen, bez obzira je li suh ili mokar. Prvi put kad sam ga koristila imao je još svoje dječje perje, pa sam ga htjela ugrijati. Od tad je zaljubljen u fen - priča Jaime.

image
Magnus News Agency/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Jake misli da su mu oni roditelji i kad god jedu, eto ga k njima. Žitarice su mu omiljene, pa kad ih doručkuju, ne libi se pokušati maznuti ih iz usta svojih mame i tate. Stvarno. On zapravo ne misli da je on ptica, a oni ljudi - misli da su svi ista vrsta, koja god to vrsta bila.

Dnevna rutina izgleda ovako: probudi se, drekne da je budan, dođe se maziti. Doručkuje nakon sat i pol, onda ide u vrt, sjedne na trijem i dovikuje se s drugim čavkama koje prelijeću kuću. Onda se spusti do vrta, pa masakrira cvijeće. Ako mu roditelji idu negdje autom, uvali se unutra, sjedne na rame vozaču i putuje.

Jedino što ga u svemiru plaši su galebovi. Čim ih vidi, pobjegne u kuću. Osim toga, neustrašiv je. Otkvačen, pametan i junak Facebook stranice Jake‘s blog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:04