MAX III

Simpatični gradonačelnik slavi godinu dana mandata: ‘To je zabavan način bavljenja politikom‘

j+Još od 2012. godine na čelu planinskog grada Idyllwild u južnoj Kaliforniji je jedan zlatni retriver

Ilustracija

 Inna Vlasova/Alamy/Alamy/Profimedia

On je pravi mali hedonist, koji beskrajno voli hamburgere i davanje poljubaca djeci. On je gradonačelnik, Max treći, i ono što ga čini drugačijim od njegovih ‘kolega‘ diljem svijeta jest činjenica da je - pas.

Naime, još od 2012. godine na čelu planinskog grada Idyllwild u južnoj Kaliforniji je jedan zlatni retriver. Nažalost, nije više riječ o jednom, nego je ovaj treći po redu. Prije ovog Maxa, tu su dužnost obnašali Max II i Max. Možda zvuči kao lagan posao, ali nije. Evo i primjera: ovaj aktualni gradonačelnik nedavno je organizirao službeni domjenak povodom svog prvog rođendana, na kojem je bilo tisuću gostiju. To je, složit ćemo se, prilično zahtjevno.

Nije to sve, naravno. Zadnjih godinu dana, Max III obilazi bolnice, škole i domove umirovljenika, a često ga se viđa i u centru grada. Nije mu teško ni biti uz članove hospicija u njihovim posljednjim trenucima. On je tu za sve svoje sugrađane kojima je teško.

- To je zabavan način bavljenja politikom jer mi nikada ne činimo ništa što izaziva podjele - kaže njegova voditeljica protokola (i vlasnica) Phyllis Mueller za Guardian.

Za razliku od nekih drugih kolega, ovaj životinjski gradonačelnik svoj posao shvaća ozbiljno.

- Šaljemo energiju ljubavi prema svima jer pozitivna energija vodi prema životu, dok negativna energija vodi prema suprotnom - kaže Mueller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:02