SRETAN KRAJ

Psa ostavljenog na aerodromu, gdje je neko vrijeme i živio, udomio - pilot!

Nesretnog štenca vlasnik je ostavio jer nije imao potrebne dokumente za boravak u SAD-u

Ilustracija

 Stephen Davies/Alamy/Alamy/Profimedia

Zamislite ovaj scenarij: letite sa svojim psom negdje, isplanirali ste putovanje. Sve prolazi u redu dok ne sletite, a onda se ispostavi da vaš pas nema sve potrebne dokumente da bi mogao s vama nastaviti put. Što radite? Niti jedan pravi vlasnik psa ne bi samo tako ostavio na aerodromu i otišao svojim putem, kao da je pas prazna vrećica čipsa. No jednom psu u zračnoj luci San Francisco dogodilo se upravo to: šestomjesečnog štenca čovjek je jednostavno ostavio i otišao svojim putem.

Kompanija United Airlines, s kojom je pas doletio iz Kine u SAD, dobila je ultimatum od Center for Disease Control (CDC): pas se vraća u Kinu ili neka ostane na aerodromu. Ne smiju ga pustiti van zgrade.

- Mogućnosti su bile grozne. Da su ga vratili nazad, eutanazirali bi ga. Uzeli smo ga na svoju skrbi naš se tim brinuo o njemu neprestano, sve dok nismo dobili sve potrebne dozvole da može napustiti aerodrom i preseliti u karantenu, gdje je proveo iduća ćetiri mjeseca - rekao je Vincent Passafiume, direktor službe za korisnike u United Airlinesu za Unilad.

Oni su psu dali ime Polaris i, sasvim slučajno, oni su mu pronašli dom. Nakon što je isteklo vrijeme koje je pas morao provesti u karanteni, pojavio se njegov udomitelj. Bio je to ni više ni manje nego pilot William Dale i njegova obitelj. Pilot se u psa zaljubio u vrijeme dok je bio na aerodromu, a njegova obitelj se složila s tim da mu nekoliko dana prije Božića baš oni daju dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:44