KAKVA REAKCIJA!

Pogledajte izraz na njušci odraslog psa kojem štenac pokuša ukrasti žvakalicu iz usta

Mladi pas, kao i svi njegove dobi, uopće ne vidi neki problem niti smatra da radi nešto što ne bi trebao
Ilustracija
 Paul Hawkett/Alamy/Alamy/Profimedia

Većina odraslih pasa nije oduševljena kad im se dovede društvo i treba im neko vrijeme da se naviknu na novo biće u svojem domu. To je čak i izraženije ako je riječ o starijem psu u čiji se dom useljava štene. Maleni su obični živahni, razigrani, apsolutno ne znaju pravila ponašanja i ne pada im na pamet pa postoje stvari koje odraslim psima idu na živce. Naravno, ništa im neće napraviti, jer odrasli prvi u pravilu toleriraju štence, no urnebesno smiješno kad maleni postanu izrazito naporni, a odrasli psi onda gledaju vlasnika s molbom u očima. Molba bi bila jednostavno ova: "Molim te, makni ovo od mene".

Baš tako izgleda jedan trogodišnjak čiji je skrbnik objavio snimku na Redditu. Na njoj vidimo psa kako sjedi ispod stola, a u ustima mu je velika žvakalica. No, ni ne pokušava je sažvakati, nego je samo strpljivo drži među zubima. Svjestan je činjenice da će, ako je pusti, ostati bez nje.

S druge strane, ali mislimo doslovno druge strane, te žvakalice nalazi se štene. Ono izgleda veoma sretno dok pokušava oglodati tu žvakalicu. Trudi se, premda mu baš ne ide, ali očito je da mu se baš jako sviđa i pritom nije nimalo svjesno činjenice, ili je zanemaruje, da pravo na tu poslasticu polaže veći, odrasliji pas koji uopće ne izgleda sretno što mora dijeliti nešto svoje. Zapravo, tijekom videa se na njegovoj njušci izmjenjuju dva izraza: beskrajno iritirani i tužni, kojeg dobacuje vlasniku "moleći" ga za pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:32