VIDEO

Ovaj mačak odabrao je najneudobnije mjesto u domu i odlučio da spava baš - tamo!

Poznato je da mačke vole visine, no svejedno je ovo pomalo neobičan odabir

Ilustracija

 Safwan Abd Rahman/Alamy/Alamy

Mačke spavaju na jako čudnim mjestima. Ne moramo ni navoditi kojima, jer je zapravo svaki dio kućanstva njima potencijalna postelja. Nedavno smo pisali o mačku koji spava u lusteru. Skoči u unutarnji dio, sklupča se i zaspe. No, došla je konkurencija za najčudnije mjesto za odmor: jedan mačak spava na vratima. Zove se Dodo, malo je krupnijeg stasa, no to nas ne smije navesti na misao kako je riječ o tromoj mački, jer je ovaj čupavac pun energije.

Jasno je kako voli biti na visini, jer sve mačke to vole, no spavanje na otvorenim vratima je zaista neobično. Uz sve moguće udobne površine, među kojima su krevet, kauč i mačji krevet, ovaj momak radije spava na vratima. Popne se, namjesti i zaspe.

Neki su komentatori napisali kako je ovo tipično mačje ponašanje, zbog visine, pa da bi vlasniku bilo najbolje postaviti na zid policu u visini vrata. Sve to kako bi mačku bilo udobnije, a i da bi mogao sigurnije spavati. Istina je da su one veoma vješte životinje, no uvijek postoji mogućnost da se ozlijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:46