JE LI TO MOGUĆE?

Na Twitteru se vodi rasprava je li ova snimka mačke stvarna ili je video naknadno uređen

Čini se nemogućim da se bilo koje stvorenje koje ima kosti u tijelu provuče kroz tako mali prorez
 Twitter

Već neko vrijeme traju rasprave o tome je li snimka mačke koja se izvlači ispod elementa u kuhinji stvarna ili je pak rezultat montaže. Znamo da su te životinje veoma vješte, no ovo djeluje kao da je zaista nemoguće izvesti stvorenju koje ima ijednu kost u tijelu. Koliko god da puta čovjek vidi tu snimku i dalje mu nije jasno što se točno tamo događa.

Naime, na snimci vidimo dvije mačke: jedna promatra drugu kako se iz kuhinjskog elementa izvlači van. Ne bi to bio nikakav problem da se rupa kroz koju se ovaj provlači ne čini toliko uskom da je nemoguće da se ijedno stvorenje veće od stonoge provuče kroz njega. Je li riječ o optičkoj iluziji, zbog koje se čini da je prorez uži nego zapravo jest, ili je stvar u montaži?

Odgovor nije poznat, a rasprave traju. Snimku je u međuvremenu samo na Twitteru pogledana više od deset milijuna puta. O čemu god da se radilo, sasvim je sigurno da je ostvarila rekordnu gledanost. Odgovor ćemo jednog dana možda i saznati, a do tada svi zajedno možemo samo nagađati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:09