ZAŠTO TO RADE?

Mačke vas slijede posvuda, čak i u kupaonicu? Evo razloga zbog kojeg se tako ponašaju

Postoji nekoliko mogućnosti, a jedna od njih je daj jednostavno imate mačku koja ne razumije koncept osobnog prostora
Ilustracija
 Nick Moore/Alamy/Alamy/Profimedia

Samo oni koji imaju mačku znaju koliko posesivna ova bića mogu biti, piše Soeurs magazine. Ima mačaka koje vole sjediti na frižideru i promatrati vlasnike dok kuhaju, kao i oni koje ne znaju poštovati osobni prostor: leže vam u krilu ili na vama, uvlače se u krevet i vječito vam se motaju oko nogu. Ima još jedna navika koju mnoge mačke imaju, a koju ne znate zašto rade: vole stajati ispred kupaonice dok sam te unutra, gotovo kao da je čuvaju.

Zvuči poznato? Da li i vaša mačka svaki put kada zaronite u kadu tople vode ili odete pod tuš stane ispred vrata čekajući sve dok se ne vratite? Zašto ovo rade? Postoji nekoliko zanimljivih razloga zašto vaše omiljeno biće na svijetu stoji ispred vrata kupaonice dok ste vi unutra.

Jedan od razloga povezan je s osobnošću mačke. Mazne mačke, kao i one koje su izrazito povezane sa svojim skrbnicima, vole biti u njihovoj blizini bez obzira gdje se nalaze. Ove mačke ne razumiju da vi nekad želite biti sami. Nikad to i neće razumjeti.

Drugi je razlog povezan s njihovom znatiželjom. Mačke su po prirodi teritorijalne, pa kad im se blokira određeni dio doma, prostor koji im je zabranjen može pobuditi znatiželju. Kad uđete u kupaonicu, vaša mačka može postati znatiželjna zašto ona nije tamo. Ovo je jedina prostorija koja je toliko često zatvorena i mačkama jednostavno nije jasno zašto je to tako. Ono, sigurno misle da vi unutra imate neki svoj svijet: komoru za povratak u prošlost ili tisuću mačaka za maženje. Nešto takvo, sigurno, čim to skrivate od njih.

No, tu je i treća mogućnost. Možda vas vaša mačka možda čeka ispred kupaonice jer pokušava privući vašu pažnju. One mogu tražiti pažnju iz različitih razloga; ti razlozi mogu uključivati ​​sve, od gladi i tjeskobe, pa čak i samo traženja naklonosti. Moguće je da, prateći skrbnika do kupaonice žele iskomunicirati da postoji određeni problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:13