TUGA

Lovac iz Superpotjere se oprostio od voljenog ljubimca: ‘Još mi se čini da čujem njegovo šuškanje‘

Unatoč teškim dijagnozama, poživio je tri i pol lijepe godine sa svojom obitelji

Krešo i Woody
 

 Privatni album

Mnogima omiljeni lovac Krešimir Sučević-Međeral i njegova supruga Vanja prije nešto više od tri godine odlučili su udomiti mačka kojeg su neko vrijeme prije toga hranili na ulici. Kad su ga prvi put doveli doma, tražio je da ga puste van. Ipak je godinama živio na ulici, pa se nije mogao naviknuti na život u stanu. No, nekoliko dana nakon, kad je dobro zahladilo, opet su ga doveli doma. Mačak, kojem su dali ime Woody, tada nije ni pomislio da bi otišao iz stana.

Udomio se.

image

Woody

Privatni album

Nedugo nakon, njegovi novi vlasnici su otkrili da je mačak FIV i FeLV pozitivan. Noćna je to mora mnogih vlasnika mačaka, jer je riječ o ozbiljnim bolestima. Zbog toga su, kaže Krešo, i on i Vanja znali da im je svaki dan s tim velikim čupavcem poklonjen. Poživio je tri i pol godine, što je zasta puno.

- To je četvrtina njegova života i pomoglo nam je spoznati koliko je divno stvorenje bio taj mačak. Nikada ništa nije razbio ni oštetio, prema svima je bio umiljat, volio je ljude, bio uvijek spreman na maženje, stoički podnosio odlaske veterinaru svakih desetak dana, brojne injekcije i vađenja krvi...- objavio je Krešo na svom Facebook profilu.

Kaže kako je uvjeren da su i mačku, unatoč tome što je svako mte tri i pol godine bile najljepše razdoblje života. Nakon što se 7-8 godina povlačio po cesti, konačno je bio na toplom i sigurnom, okružen beskrajnom ljubavlju i pažnjom koju je istom mjerom vraćao.

image

Woody

Privatni album

No, bolest je učinila svoje. Prije nekoliko dana je Woody zatvorio oči zadnji put.

- Kada je osjetio da mu je vrijeme za odlazak, polako se počeo povlačiti, jeo je sve manje, što je u konačnici i ubrzalo odlazak, budući da je umjesto svoje redovne suhe hrane za bubrege, po savjetu veterinara - dajte mu da jede štogod hoće, jer je važnije da ne umre od gladi - počeo jesti ono što mu je najviše štetilo, a to je bilo sirovo meso.

Njegovi načeti bubrezi više nisu mogli izdržati toliko proteina i naposljetku je prošli tjedan počeo drastičnije kopnjeti. I još mi se čini da čujem njegovo šuškanje dok jede iz zdjelice, zatrpava pijesak u zahodu ili tupi skok kada bi skočio s kreveta ili police. I duboko, potmulo predenje, koje ga nije napuštalo ni pred sam kraj života - napisao je.

image

Woody

Privatni album

Na kraju su on i supruga zaključili da njihov ljubimac vjerojatno nije bio norveški šumski, već sibirski mačak. Sibirci su među najzdravijim pasminama i znaju živjeti i po 20 godina.

- Da nije na ulici pokupio tu dijagnozu, vjerojatno bi i Woody toliko potegao. A sada znamo da tamo gore leti jedan pufasti mačji bumbar s krilima, i bdije nad svojim ljudekima. Možda nam pošalje nekoga sebi sličnoga koji isto tako treba topli domek... Gotovo da nema osobe koja je upoznala Woodyja, a da je o njemu rekla išta ružnoga. Nama ostaju ove prekrasne slikice i sjećanja na jedno predivno toplo stvorenje - dodao je Krešo.

image

Woody

Privatni album
image

Woody odmara u krevetiću najmlađeg člana svoje obitelji

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 05:49