DIRLJIVO

Kujica iz Like kojoj je kao malenoj štakor pojeo nožicu dobila je protezu: ‘Dirnuti smo i ponosni na nju‘

Ovo je uspjeh svih nas, ali i svih onih koji nas prate i koji su kupili stvari na aukciji, poručili su iz udruge

Dolla

 Udruga Merida

Priča je to koja je užasno počela. Netko je malenog psa, još štene, odbacio na hrpu smeća u napuštenu kuću u Lici. Kao da to nije bilo dovoljno, zbilo se nešto još i gore: malenoj je štakor odgrizao nožicu. Njen bol i užas teško je zamisliti, no imala je sreću pa je spašena iz tog užasa.

Po nju su došle volonterke zagrebačke udruge Merida, zgrožene onim što su vidjele i odlučne u namjeri da joj pomognu. Preuzeli su je, poslali na operaciju kako bi se uredila rana na njenoj nozi i onda joj pronašli savršen dom u glavnom gradu. Oni su je zvali Bepa, no ona je danas u svojoj obitelji Dolla. I konačno je prohodala na sve četiri, kako su joj obećali. Dobila je, naime, protezu, a novac za to skupili su na aukciji - prodaji raznih doniranih stvari, što je jedan od načina na koji brojne udruge u našoj zemlji skupljaju prijeko im potrebna sredstva za pomoć životinjama.

- Koja je to sreća bila. Ona je stala na novu nožicu i sada hoda, pa čak i trči. Ovo je uspjeh svih nas, ali i svih onih koji nas prate i koji su kupili stvari na aukciji za protezu i koji su joj htjeli da se ne muči kad hoda, da ne krivi kralježnicu, da je boli. Dolla je dobila svoju cyber nožicu, umjesto one koju joj je uzeo život - kažu iz udruge Merida.

Snimka Dolle kako hoda mnoge je oduševila, ali ipak najviše njene članove obitelji te volontere udruge. Istaknuli su kako su na čupavicu neopisivo ponosni.

- Ona je naša olimpijka, nas heroj, pas u kojeg se možemo svi ugledati... Ljudi dragi, ne možemo vam opisati riječima koliko nam ovo znači. Samo nam stoji knedla u grlu i suza u oku kada nitko ne vidi. Od sreće, samo da se zna - dodaju iz Meride.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 12:32