NAŠI, A SVJETSKI

Kad se k njima uselio gmaz, osam mačaka je bilo zbunjeno, a onda su sve poludjele za njegovim terarijem

Na Facebooku imaju nešto više od tri tisuće pratitelja, koji su oduševljeni svime što ovi ljubimci izvode

Dado i Cucilija

 Crazy Cats House

Oni su luda mačja kuća. Nismo ih mi tako nazvali, nego njihova vlasnica, koja je na Facebooku pokrenula stranicu pod imenom Crazy Cats House. Imaju nešto više od tri tisuće pratitelja i najpoznatiji su po svojim fotografijama mačaka koje spavaju u kolicima - onima koje kupujemo djeci da se s njima igraju. Kad ih je njihova mlada vlasnica ostavila po strani, jer je postala previše odrasla da se igra, mačke su se počele njima koristiti. Nitko ne zna zašto, no mačke misle da su ta kolica najfenomenalnija stvar u svemiru.

A onda im se u obitelj ‘uvalio‘ netko drugačiji. Hengi, Cestarić, Živac, Žica, Gitra, Cucilija, Krš i Noga (kako se mačke zovu) ispočetka su bili vrlo zbunjeni pridošlicom. Dobio je, za njihove pojmove, sasvim normalno ime - on je Dado. I gmaz je. Dobio je svoj grijani terarij i ispočetka su ga mačke poštivale. Odnosno, držale su se pomalo distancirano.

No, kako to već kod mačaka biva, sve se promijenilo. Dado je deložiran, a u njegov terarij uselili su se njegovi mačji cimeri. Ne stanu svi unutra odjednom, jasno, ali ona dječja kolica su dobila konkurenciju. Postala je stvar prestiža biti u Dadinom prostoru, dok gmaz šeće naokolo, jer je vrlo tolerantan i ne smeta mu mačje ponašanje. Vjerojatno zato što i on o sebi misli da je - mačka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 11:28