SRETNIK

Gusak Gugi, pronađen kako tumara ulicama Dubrovnika, sretno se udomio u Konavlima i uživa

Svi su bili pomalo zbunjeni činjenicom da su usred grada pronašli gusku. Brzo je spašen
Ilustracija
 Monty Rakusen/Cultura Rf/Profimedia

Kad je gusak Gugi pronađen kako luta ulicama Dubrovnika, mnogi su s pravom bili posve zbunjeni. Svašta čovjek vidi na ulicama svakog grada, to svi znamo, no prizor guska koji se muva oko kanti za smeće, prelazi preko ceste i virka prema ljudima uvijek predstavlja iznenađenje.

I Gugi je izazvao nemalo, naravno. Odmah su ga sestre Sambrailo skupile s ulice i dovele doma. Gusak je mogao loše završiti kako god da se okrene: bilo da ga udari automobil, napadne pas ili netko zaključi da mu se sviđa ideja takve svježe večere. Zbog toga je on nakratko bio smješten na veoma živahnom mjestu: među mačkama, bolesnim psima i jednim liscem. No, zapravo, svi su se dobro slagali.

Ipak, Gugi je kratko boravio među njima. Sestre Sambrailo kroz šalu kažu da je, videći da im u kuću i lisac dolazi, kreštavi gusak sigurno zaključio da je dosta šale. Pa se udomio i to u Konavle. Tamo je nastala ova snimka guska koji uživa sa svojom obitelji.

S ulica grada do dvorišta u Konavlima možda je bio dug put, ali Gugi nije neki bezvezan tip, sve je on to odradio bez puno muke. Bio je, istina, povremeno zbunjen svime što se događa, ali mu je pošlo za rukom sretno se skrasiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:07